Lediga jobb som Bibliotekarie i Lindesberg

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Lindesberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Lindesberg som finns hos arbetsgivaren.

Skolbibliotekarie

Ansök    Nov 3    Lindesbergs kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och göra skillnad i ungdomars liv? Vi har nu en ledig tjänst som skolbibliotekarie på 80% i vårt nybyggda bibliotek på Lindbackaskolan. Biblioteket ska även användas av elever på Brotorpsskolan samt särskolan. Eleverna på de tre enheterna är i åldrarna 6-16 år. På Lindbackaskolan finns även två kommunövergripande verksamheter. En för elever med diagnoser inom autismspektrat och en för elever i behov av särskilt stöd. ARBETSUPPGIFTER Som... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad i ungdomars liv? Vi har nu en ledig tjänst som skolbibliotekarie på 80% i vårt nybyggda bibliotek på Lindbackaskolan. Biblioteket ska även användas av elever på Brotorpsskolan samt särskolan. Eleverna på de tre enheterna är i åldrarna 6-16 år. På Lindbackaskolan finns även två kommunövergripande verksamheter. En för elever med diagnoser inom autismspektrat och en för elever i behov av särskilt stöd.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolbibliotekarie arbetar du i nära samverkan med lärare och annan pedagogisk personal för att stärka elevernas läs- och kommunikationsförmåga, mediekunskap och lärande i stort. Du medverkar i planering, genomförande och utvärdering av den pedagogiska verksamheten utifrån din specifika bibliotekskompetens. Du arbetar även tematiskt och med lässtimulering i form av bokprat och läsprojekt.

Tillsammans med rektorer utarbetar och följer du upp biblioteksplanen. Du ansvarar för att bibliotekets mediebestånd hålls organiserat och relevant samt att låneverksamheten organiseras på ett bra sätt.

Som skolbibliotekarie arbetar du för att stärka elevernas digitala kompetens med fokus på informationsfärdighet och förståelse för informationssökningsprocessen samt sociala medier. Du har en överblick över olika lärresurser och ger stöd till personal och elever i deras litteratur- och medieanvändning.

KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig.
Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som skolbibliotekarie eller har annan erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i åldern 6-16 år.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Bifoga gärna lärarlegitimation.
Urval till intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Bibliotekarie och vikarierande bibliotekarie

Ansök    Jan 20    Lindesbergs kommun    Bibliotekarie
Vi söker engagerade bibliotekarier som har ett genuint intresse för att skapa framtidens bibliotek för barn och unga i takt med samhällsutvecklingen. Det är en tillsvidaretjänst och ett vikariat på sex månader. Lindesbergs kommun har ca 23 000 invånare och ligger på pendlingsavstånd från Örebro! Här kan vi erbjuda dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Biblioteksverksamheten består av huvudbiblioteke... Visa mer
Vi söker engagerade bibliotekarier som har ett genuint intresse för att skapa framtidens bibliotek för barn och unga i takt med samhällsutvecklingen. Det är en tillsvidaretjänst och ett vikariat på sex månader.

Lindesbergs kommun har ca 23 000 invånare och ligger på pendlingsavstånd från Örebro! Här kan vi erbjuda dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Biblioteksverksamheten består av huvudbiblioteket, filialbiblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå samt biblioteksbuss. I webbiblioteket Bergslagsbibblan samarbetar vi med biblioteken i Nora, Ljusnarsberg och Hällefors. Åtta personer arbetar med verksamheten och biblioteken har tillsammans ca 200 000 besökare om året. För oss är det ständigt aktuellt med utvecklingsarbete för att skapa attraktiva framtida bibliotek. Organisatoriskt tillhör biblioteken kultur- och fritidsenheten inom Tillväxtförvaltningen. På kultur- och fritidsenheten arbetar ca 15 personer med verksamheter som kulturarv, allmänkultur, fritids- och föreningsverksamhet, medborgarservice och turism förutom bibliotek.


ARBETSUPPGIFTER
Biblioteket verkar för att skapa livskvalitet och står inför många spännande utmaningar framöver. För tjänsterna ligger på fokus på verksamhet som rör barn och unga.
Vi strävar efter att arbeta uppsökande i hela kommunen och i din tjänst ingår att vara med och planera och utföra denna del av verksamheten. Vi vill utveckla arbetssätt och metoder för att verka på arenor som inte enbart är våra egna och att nå ut till barn och unga samt andra prioriterade grupper på nya sätt, inte minst i en digital kontext. Vi söker dig som vågar tänka nytt, som höjer blicken och kan omsätta dina idéer till handling. I arbetsuppgifterna ingår det att möta nya och tidigare målgrupper i och utanför biblioteken.

I uppdraget ingår även:
- sedvanliga bibliotekarieuppgifter,
- yttre bemanning i biblioteket där alla målgrupper ingår,
- att tillsammans med kollegor utföra och utveckla verksamheten,
- kvälls- och helgtjänstgöring.


KVALIFIKATIONER
Du är en handlingskraftig bibliotekarie med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

Vi tror att det är en fördel om du gillar att jobba i en miljö som kräver flexibilitet och lite okonventionella lösningar där du har förmåga att komma med idéer och nya angreppssätt. Det är också positivt om du ser möjligheter i förändringar. I ditt uppdrag har du stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten och vi tror att du är en person som tycker om att ta initiativ och vill bidra till utveckling.
Arbetet kräver att du kan anpassa dig till olika situationer och att du är utåtriktad och engagerad samt trivs med att skapa kontakter och yrkesmässiga relationer. Du har god IT-kompetens och förmåga att arbeta digitalt på olika sätt, med barn och äldre. Kunskaper och intresse för barn och ungas läs- och medievanor är positivt.

Vi välkomnar ansökningar både från dig som är nyutbildad och dig som har erfarenhet.
B-körkort kan vara en fördel. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie

Ansök    Jun 14    Lindesbergs kommun    Bibliotekarie
Nu är det dags att starta upp biblioteken igen! Biblioteken har fått ställa om under pandemiåret som gått, och nu söker vi dig som vill vara med och återstarta verksamheten. Vi söker dig som är en engagerad bibliotekarie med genuint intresse för att skapa framtidens bibliotek i takt med samhällsutvecklingen. Lindesbergs kommun har ca 23 000 invånare och ligger på pendlingsavstånd från Örebro! Här kan vi erbjuda dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimul... Visa mer
Nu är det dags att starta upp biblioteken igen! Biblioteken har fått ställa om under pandemiåret som gått, och nu söker vi dig som vill vara med och återstarta verksamheten. Vi söker dig som är en engagerad bibliotekarie med genuint intresse för att skapa framtidens bibliotek i takt med samhällsutvecklingen.

Lindesbergs kommun har ca 23 000 invånare och ligger på pendlingsavstånd från Örebro! Här kan vi erbjuda dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Biblioteksverksamheten består av huvudbiblioteket, filialbiblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå samt biblioteksbuss. I webbiblioteket Bergslagsbibblan samarbetar vi med Nora bibliotek. Åtta personer arbetar med verksamheten och biblioteken har tillsammans ca 200 000 besökare om året. För oss är det ständigt aktuellt med utvecklingsarbete för att skapa attraktiva framtida bibliotek. Organisatoriskt tillhör biblioteken kultur- och fritidsenheten inom Tillväxtförvaltningen. På kultur- och fritidsenheten arbetar ca 15 personer med verksamheter som kulturarv, allmänkultur, fritids- och föreningsverksamhet, medborgarservice och turism förutom bibliotek.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteket har en nyckelroll i invånarnas livslånga lärande och står inför många spännande utmaningar framöver. Vi strävar efter att arbeta uppsökande i hela kommunen och i din tjänst ingår att vara med och planera och forma denna del av verksamheten. Vi vill utveckla arbetssätt och metoder för att verka på arenor som inte enbart är våra egna och att nå ut till allmänhet och prioriterade grupper på nya sätt. Vi söker dig som vågar tänka nytt, som höjer blicken och kan omsätta dina idéer till handling. I arbetsuppgifterna ingår det att möta nya och gamla målgrupper i och utanför biblioteken.

I uppdraget ingår även:
- sedvanliga bibliotekarieuppgifter.
- yttre bemanning i biblioteket där alla målgrupper ingår.
- att tillsammans med kollegor utföra och utveckla verksamheten.
- kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Du är en drivande bibliotekarie med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

Vi tror att det är en fördel om du gillar att jobba i en miljö som kräver flexibilitet och lite okonventionella lösningar där du har förmåga att komma med idéer och nya angreppssätt. Det är också positivt om du ser möjligheter i förändringar. I ditt uppdrag har du stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten och vi tror att du är en person som tycker om att ta initiativ och vill bidra till utveckling. Arbetet kräver att du kan anpassa dig till olika situationer och att du är utåtriktad, engagerad och idérik samt trivs med att skapa kontakter och yrkesmässiga relationer. Kunskaper och intresse för prioriterade grupper och att arbeta uppsökande är positivt.

Vi välkomnar ansökningar både från dig som är nyutbildad och dig som har erfarenhet. B-körkort kan vara en fördel. För oss är det viktigt med rätt person för uppdraget.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Bibliotekarie med ansvar för biblioteksbussen

Ansök    Maj 19    Lindesbergs kommun    Bibliotekarie
Lindesbergs kommun har ca 23 000 invånare och ligger på pendlingsavstånd från Örebro! Här kan vi erbjuda dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Biblioteksverksamheten består av huvudbiblioteket, filialbiblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå och biblioteksbuss. I webbiblioteket Bergslagsbibblan samarbetar vi med Nora bibliotek. Tolv personer arbetar med verksamheten och biblioteken har tillsammans c... Visa mer
Lindesbergs kommun har ca 23 000 invånare och ligger på pendlingsavstånd från Örebro! Här kan vi erbjuda dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Biblioteksverksamheten består av huvudbiblioteket, filialbiblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå och biblioteksbuss. I webbiblioteket Bergslagsbibblan samarbetar vi med Nora bibliotek. Tolv personer arbetar med verksamheten och biblioteken har tillsammans ca 200 000 besökare om året. För oss är det ständigt aktuellt med utvecklingsarbete för att skapa attraktiva framtida bibliotek. Organisatoriskt tillhör biblioteken kulturenheten inom Tillväxtförvaltningen. På kulturenheten arbetar ca 17 personer med verksamheter som kulturarv och allmänkultur, förutom bibliotek. Enheten leds av kulturchef.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en bibliotekarie med fokus på barn och unga. En stor del av uppdraget består i att vara ansvarig för biblioteksbussens verksamhet. Det innefattar både övergripande och mer konkret arbete, som att driva utveckling och omvärldsbevaka inom området likaväl som att göra schema för turerna. Biblioteksverksamheten är organiserad i två arbetslag där du ingår i det som riktar sig till barn och unga. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla arbetet riktat mot och i samverkan med barn och unga, med biblioteksbussen som fokus.
I uppdraget ingår även
- sedvanliga bibliotekarieuppgifter.
- yttre bemanning i biblioteket där alla målgrupper ingår.
- att tillsammans med kollegor utföra och utveckla verksamheten.
- kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Du är en kreativ bibliotekarie med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Vi tror att det är en fördel om du gillar att jobba i en miljö som kräver flexibilitet och lite okonventionella lösningar där du har förmåga att komma med idéer och nya angreppssätt. Det är också positivt om du ser möjligheter i förändringar. I ditt uppdrag har du stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten och vi tror att du är en person som tycker om att ta initiativ och vill bidra till utveckling. Samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter.

Vi utgår från att du som söker har en bred kunskap och ett stort intresse för tillgänglighet, litteratur och kultur oavsett medieformat samt ett pedagogiskt arbetssätt. Kunskaper och intresse för barn och ungas medievärldar är också mycket positivt. Vi välkomnar ansökningar både från dig som är nyutbildad och dig som har erfarenhet.
B-körkort kan vara en fördel.
För oss är det viktigt med rätt person för uppdraget.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre