Lediga jobb som Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad i Lindesberg

Se lediga jobb som Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad i Lindesberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Lindesberg som finns hos arbetsgivaren.

VA-ingenjör med inriktning ledningsnät

Samhällsbyggnadsförvaltningen erbjuder kreativa samtal, högt tempo, lösningsfokuserade arbetssätt och ger dig möjlighet att driva och delta i föränderliga samhällsbyggnadsprocesser. Vi är en samverkande förvaltning mellan Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora kommun med ett brett uppdrag inom kommunernas samhällsbyggnadsprocesser. Förvaltningen består av tre huvudsakliga verksamhetsområden: teknisk verksamhet, planering och projekt samt bygg och m... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningen erbjuder kreativa samtal, högt tempo, lösningsfokuserade arbetssätt och ger dig möjlighet att driva och delta i föränderliga samhällsbyggnadsprocesser. Vi är en samverkande förvaltning mellan Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora kommun med ett brett uppdrag inom kommunernas samhällsbyggnadsprocesser.

Förvaltningen består av tre huvudsakliga verksamhetsområden: teknisk verksamhet, planering och projekt samt bygg och miljö.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som VA-ingenjör innebär ett varierande och utmanande arbete inom verksamhetsområdet vatten och avlopp. Här finns goda möjligheter till vidareutveckling och att själv styra sin arbetsdag.

Som VA-ingenjör kommer du att arbeta med inriktning mot VA-ledningsnät. Du ska i din tjänst, med din kompetens och erfarenhet, kunna stödja olika funktioner inom enheten VA-ledningsnät. Du kommer att ha en aktiv roll i projektgrupp för att förnyelseplaner för VA-ledningsnät tas fram, samt att verka som beställare /ombud vid avrop av projekt kopplat till utförandet av förnyelseplanen. Du är även ansvarig för framtagande av förstudier som bedrivs inom verksamhetsområdet. Arbetet är främst inriktat mot långsiktig planering av verksamheten. Du kommer också att hantera skadeståndsärenden och VA-försäkringsfrågor.

I tjänsten kommer du att ha många sociala kontaktytor inom hela Samhällsbyggnadsförvaltningen, samt externt med kommuninvånare, entreprenörer och leverantörer.

Med din kompetens säkerställer du att kommunernas utveckling sker med hänsyn till människors hälsa och miljö samt med de bästa tekniska lösningarna för en långsiktigt hållbar VA-försörjning där VA-kollektivets resurser används på ett ansvarsfullt sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en engagerad VA-ingenjör som trivs med både självständigt arbete och teamdynamik. Som en nyckelperson i vårt team kommer du att vara tydlig, lyhörd och initiativtagande, vilket bidrar till att driva vår verksamhet framåt. Din förmåga att hantera flera ärenden samtidigt och göra korrekta avvägningar kommer att vara avgörande för att säkerställa att våra beslut är välgrundade och genomtänkta. Din kommunikativa och samarbetsvilliga inställning, tillsammans med din strukturerade arbetsmetodik, kommer att vara till stor nytta när du navigerar genom komplexa VA-frågor och ärenden. Att vara öppen för att lära nytt och vara intresserad av utvecklandet av arbetsprocesser är också viktigt.

Vi ser att du har examen som civil- eller högskoleingenjör inom väg- och vattenbyggnad, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt kan kombinationen av annan eftergymnasial utbildning inom området och gedigen erfarenhet av VA och utförande av VA-utredningar, vara en stark merit för dig

Din förmåga att navigera i olika datorsystem och uttrycka dig klart och tydligt på svenska, både i tal och skrift, är av yttersta vikt. Tjänsten kräver också att du har B-körkort.

Vi ser positivt på erfarenhet av arbete i VA-banken samt inom politiskt styrda organisationer. Kunskaper inom förorenade områden är också meriterande.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Lindesbergs kommun ingår i det finska förvaltningsområdet. Ange gärna i din ansökan om du har språkkunskaper i finska.

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre