Lediga jobb som Socionom i Lindesberg

Se lediga jobb som Socionom i Lindesberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Lindesberg som finns hos arbetsgivaren.

Behandlingsfamilj

Ansök    Apr 26    Vivant Omsorg AB    Socionom
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Trygga Barn familjehemsverksamhet är en innovativ familjehemsverksamhet som tar emot barn från hela Sverige som har upplevt någon form av våld under uppväxten och som är i behov av att placeras utanför hemmet. Vi är i en expanderingsfas och vi söker nu personer som vill ta emot uppdrag som behandlingsfamilj och förstärkt jour- och familjehem. Den senaste forskningen ... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Trygga Barn familjehemsverksamhet är en innovativ familjehemsverksamhet som tar emot barn från hela Sverige som har upplevt någon form av våld under uppväxten och som är i behov av att placeras utanför hemmet.
Vi är i en expanderingsfas och vi söker nu personer som vill ta emot uppdrag som behandlingsfamilj och förstärkt jour- och familjehem. Den senaste forskningen har visat på att barn med psykosocial problematik får bättre förutsättningar om de placeras i behandlingsfamiljer än på HVB och SiS. Där av vill vi utöka med fler familjer som vill ta emot uppdrag som behandlingsfamilj!
I uppdraget som behandlingsfamilj söker vi dig som har följande:
Du som är utbildad socionom/behandlingspedagog eller har liknande utbildning av socialt arbete.
Du har erfarenhet av någon form av behandlingsmetod. exempelvis ACT, MI, RBP, miljöterapi, TMO, KBT eller DBT.
Du har möjlighet att ta tjänstledigt under en längre period och vara hemmavarande på heltid
Vi söker dig som är ensamstående, är ett par, har djur, har inga djur, har hemmavarande barn och har inte hemmavarande barn. Vi tar emot ansökningar från alla familjekonstellationer
Vi söker dig som kan ta emot barn och unga med någon av följande problematik: beroendeproblematik och begynnande beroende samt användning av narkotika/alkohol, ungdomar i kriminalitet och gängkriminalitet, ungdomar med psykisk ohälsa och självskadebeteende, ätstörningar eller traumadiagnoser eller barn och unga som omfattas av LSS. Vi matchar målgruppen utifrån det uppdragsområde som du vill ta dig an!
Uppdraget är under cirka ett års tid. Oftast kan du återgå till arbetet när uppdraget har stabiliserats
Du kan erbjuda barnet ett eget rum.I uppdrag som behandlingsfamilj erbjuds du följande:
Kontinuerlig handledning av utbildade konsulenter
Familjebehandling med fokus på relationsskapande mellan det placerade barnet och familjehemmet
Barnombud till barnet och avlastning i uppdraget
Relevanta utbildningar för familjehemsuppdraget
En projektanställning under tiden du är hemmavarande på heltid som kompenserar ditt inkomstbortfall. I lönen ingår betald semester, pension och du omfattas av våra kollektivavtal
Arvode för uppdraget som familjehem som ersätts utöver din lön
Omkostnadsersättning för kostnader som rör barnetVi utreder alla våra familjehem enligt Socialstyrelsens riktlinjer. Du kommer även lämna in registerutdrag från Kronofogden, socialregistret, Polismyndigheten, Skatteverket, Försäkringskassan och LOB från Transportstyrelsen. Utredningsperioden tar cirka 1-2 månader och därefter kan en placering ske. Vi kommer även inhämta referenspersoner samt utföra ett hembesök.
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Berätta lite kort om din nuvarande livssituation?
Vad är din anledning till att du vill ta uppdrag som behandlingsfamilj?
Har du egna erfarenheter av en traumatisk uppväxt? Om ja, har du bearbetat detta?
Vilka tidigare erfarenheter har du av socialt arbete samt behandlingsarbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut tidigare utredning samt nämndgodkännande. Berätta gärna lite kort om vilken målgrupp du tidigare har tagit emot!
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Kan du erbjuda barnet ett eget rum?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.? Vid ofullständig ansökan kommer vi inte återkoppla.
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Barnföljare

Ansök    Jul 22    Lindesbergs kommun    Socionom
Nytt
Socialnämndens avdelning för Individ och familj består av familjeenheten, försörjningsstöd och öppenvård. För oss är kvalitet och rättssäkerhet huvudfokus och vi arbetar fortlöpande med ett utvecklingsarbete för att möjliggöra en bra insats för barn, unga och vuxna. Vår erfarna familjehemsgrupp söker engagerad socialsekreterare som tillsammans med oss vill arbeta med en av samhällets viktigaste uppgifter, dvs ge barn i samhällsvård bästa möjliga förutsät... Visa mer
Socialnämndens avdelning för Individ och familj består av familjeenheten, försörjningsstöd och öppenvård. För oss är kvalitet och rättssäkerhet huvudfokus och vi arbetar fortlöpande med ett utvecklingsarbete för att möjliggöra en bra insats för barn, unga och vuxna.

Vår erfarna familjehemsgrupp söker engagerad socialsekreterare som tillsammans med oss vill arbeta med en av samhällets viktigaste uppgifter, dvs ge barn i samhällsvård bästa möjliga förutsättningar och en god uppväxt.

Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete tillsammans med kunniga kollegor. Vi arbetar med barnperspektivet i fokus och vårt mål är ständigt att utveckla vårt arbete.
Familjehemsgruppen består av två familjehemssekreterare samt tre barnföljare och en samordnare.

Vi erbjuder en förmånlig arbetstidsmodell där du själv disponerar 5 timmar per vecka för att få återhämtning och främja egna arbetsmiljön, förutsatt att arbetet tillåter. Arbetstidsmodellen är ett projekt tom årsskiftet 2024/25. Utöver så erbjuder vi även motionstimme/motionspeng, flextid och du har möjlighet att semesterväxla och få fler semesterdagar. Det finns även möjlighet att arbeta på distans vissa dagar när arbetsuppgifterna är lämpliga för det. På Familjeenheten får du stöd i ditt arbete genom extern handledning och ett nära ledarskap.


ARBETSUPPGIFTER
Den primära uppgiften är att följa upp familjehemsvården för de placerade barnen i nära samverkan med familjehemssekreterare.
- Handläggning och dokumentation utifrån gällande lagstiftning
- Samverka med familjehemssekreterare och andra professionella parter
- Ha kontakt med barnens vårdnadshavare och övriga nätverk
- Förmåga att skapa relation till barnen och andra viktiga personer i nätverket
Arbetet innebär en stor del dokumentation och därför behöver du tycka om att skriva och ha god förmåga att utrycka dig i skrift.

Vem söker vi?
- Du som tycker om att samarbeta och har initiativförmåga vilket du visar genom att bygga positiva relationer med barnen/föräldrar och kollegor
- Du som är trygg, lugn och stabil i din yrkesroll. Detta då du kommer att möta barn och föräldrar i svåra situationer.
- Du är strukturerad vilket du visar genom att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.
- Du som har en god kommunikativ förmåga

Du ser samarbete som en självklarhet och har ett synsätt som utgår från att det är tillsammans som vi når våra mål och hittar nya möjligheter för samverkan. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
- Socionomexamen
- Flerårig erfarenhet av utredning och handläggning inom socialtjänsten
- Goda kunskaper i dokumentation
- Bra bemötande
- B-körkort för manuell växellåda, körvana
Du har fördjupade kunskaper om barns anknytning och utveckling, kunskap om NPF diagnoser och psykiatriska diagnoser.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 2 100 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Socialsekreterare till Familjeenhetens mottagningsgrupp

Ansök    Jun 24    Lindesbergs kommun    Socionom
Vi söker en ny kollega till vår mottagningsgrupp där vi tar emot alla anmälningar för både barn och vuxen. Socialnämndens avdelning för Individ och familj består av familjeenheten, försörjningsstöd och öppenvård. För oss är kvalitet och rättssäkerhet huvudfokus och vi arbetar fortlöpande med ett utvecklingsarbete för att möjliggöra en bra insats för barn, unga och vuxna. På familjeenheten handlägger vi det som utgör myndighetsutövande arbete kring barn... Visa mer
Vi söker en ny kollega till vår mottagningsgrupp där vi tar emot alla anmälningar för både barn och vuxen.

Socialnämndens avdelning för Individ och familj består av familjeenheten, försörjningsstöd och öppenvård. För oss är kvalitet och rättssäkerhet huvudfokus och vi arbetar fortlöpande med ett utvecklingsarbete för att möjliggöra en bra insats för barn, unga och vuxna.

På familjeenheten handlägger vi det som utgör myndighetsutövande arbete kring barn, unga och deras familjer, samt vuxna missbrukare. Till enheten hör också uppföljning av insatser, familjehemsarbete samt familjerätt. Vi är sammanlagt ca 30 personer på hela familjeenheten.

Vi erbjuder en förmånlig arbetstidsmodell där du själv disponerar 5 timmar per vecka för att få återhämtning och främja egna arbetsmiljön, förutsatt att arbetet tillåter. Arbetstidsmodellen är ett projekt tom årsskiftet 2024/25. Utöver det så erbjuder vi även motionstimme/motionspeng, flextid och du har möjlighet att semesterväxla och få fler semesterdagar. Det finns även möjlighet att arbeta på distans vissa dagar när arbetsuppgifterna är lämpliga för det. På Familjeenheten får du stöd i ditt arbete genom extern handledning och ett nära ledarskap.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som socialsekreterare på mottagningsgruppen innebär att:

• Ta emot anmälningar och ansökningar för barn och unga samt skriva skyddsbedömningar på dessa.
• Ta emot anmälningar och ansökningar för vuxna utifrån våld och missbruk samt skriva skyddsbedömningar på dessa.
• Göra förhandsbedömningar enligt SoL.
• Göra förhandsbedömningar enligt LVM.
• Vara en av de socialsekreterare som är först på plats vid akuta händelser.
• Samarbeta med externa samarbetspartner.
• Samarbeta med övrig socialtjänst.
• Skriva yttranden till Åklagarmyndigheten och Polisen.
• Skriva yttranden till Transportstyrelsen.
• Vara socialtjänstens ansikte utåt genom att fortlöpande ge information om socialtjänsten till samarbetspartners ex skola.


KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten:

• Socionomexamen
• Flerårig erfarenhet av utredning och handläggning inom socialtjänsten
• B-körkort
• Goda kunskaper i dokumentation
• Gott bemötande

Vi söker dig som är flexibel och som ser möjligheter i ändrade omständigheter. Du har god samarbetsförmåga och kan lyssna och kommunicera med andra. Du är lugn, stabil och i pressande situationer har du förmågan att hålla fokus på rätt saker och driva arbetsprocessen vidare. Du har alltid ett bra bemötande mot de personer du möter. Arbetet kräver en god förmåga att skapa struktur, arbeta systematiskt och att vara noggrann. Som person är du ansvarstagande och drivande. Då tjänsten innehåller myndighetsutövning är det viktigt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, och vi ser gärna att du är flerspråkig.

För att trivas hos oss föredrar du att arbeta i team med ett gemensamt ansvarstagande samtidigt som du självständig driver arbetet framåt. I rollen är det viktigt att du är lyhörd i kontakten med andra och att du har en naturlig förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och situation utan att förlora din professionella integritet. Arbetet ställer krav på god kommunikativ förmåga vilket bl.a. innebär att du på ett tydligt och strukturerat sätt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Som stöd i din roll finns kollegor och samordnare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 2 100 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Socionom med erfarenhet inom missbruk och beroendeproblematik

Ansök    Nov 9    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Sep 25    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Processledare för IBIC

Ansök    Nov 18    Lindesbergs kommun    Socionom
ARBETSUPPGIFTER I rollen som processledare för IBIC och Kuben kommer du arbeta med implementering av de systemen i våra verksamheter. Dina främsta uppgifter handlar om kartläggning och implementering av systemet, samt rapportering/utvärdering och utveckling av rutiner. I rollen ingår ett tydligt fokus på kvalitetssäkring och vara stöd och support till andra kollegor som jobbar i systemet. Du samverkar med andra personer i olika roller för att skapa rutine... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER
I rollen som processledare för IBIC och Kuben kommer du arbeta med implementering av de systemen i våra verksamheter. Dina främsta uppgifter handlar om kartläggning och implementering av systemet, samt rapportering/utvärdering och utveckling av rutiner. I rollen ingår ett tydligt fokus på kvalitetssäkring och vara stöd och support till andra kollegor som jobbar i systemet.
Du samverkar med andra personer i olika roller för att skapa rutiner och arbetssätt. Du har ett nära samarbete med andra systemförvaltare och är ansvarig för kontakten med Ensolution, som ansvarar för Kuben, och Cambio Viva när det gäller systemets funktion.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
- Har tidigare erfarenhet av att jobba som processledare eller projektledare.
- Har Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Har goda kunskaper om IBIC.
- Har b-körkort och tillgång till egen bil.
- Talar och skriver svenska obehindrat.

Som person är det viktigt att du är självgående och kan lägga upp arbetet självständigt. Det är till stor fördel om du tidigare har arbetat med förändringsprocesser och har en pedagogisk förmåga samt är lyhörd då det krävs för att lyckas. Du har god struktur och är driven. Detta är ett stort projekt i kommunen. Vi söker dig som gillar utmaningar och förändringsarbete.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Socialsekreterare för vuxna med missbruksproblematik

Ansök    Apr 16    Lindesbergs kommun    Socionom
Familjeenheten i Lindesbergs kommun består av 28 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom barn och unga, familjerätt, vuxna missbrukare och familjehemsvård. Inom missbruksvården arbetar tre handläggare med myndighetsutövning inom familjeenheten, vi erbjuder extern handledning. På familjeenheten är vi en samling personal som jobbar målmedvetet och har stort fokus på utveckling inom de olika kompetensområdena som finns inom enheten. Vi gillar ock... Visa mer
Familjeenheten i Lindesbergs kommun består av 28 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom barn och unga, familjerätt, vuxna missbrukare och familjehemsvård. Inom missbruksvården arbetar tre handläggare med myndighetsutövning inom familjeenheten, vi erbjuder extern handledning.

På familjeenheten är vi en samling personal som jobbar målmedvetet och har stort fokus på utveckling inom de olika kompetensområdena som finns inom enheten. Vi gillar också att ha kul på jobbet och försöker med jämna mellanrum att göra något tillsammans för att stärka den fina gemenskap som finns på arbetsplatsen.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är som socialsekreterare för vuxna med missbruksproblematik från 18 år.
Arbetet leds av enhetschef på Familjeenheten.
Arbetsuppgifterna består av:
- Att utreda och handlägga ärenden utifrån SoL och LVM.
- Att arbeta i nära samarbete med öppenvården i Lindesberg.
- Att samarbeta med övrig socialtjänst.
- Att samarbeta med externa samarbetspartners, ex behandlingshem.
-Att arbeta med uppföljning och planering vid ev behandlingshemsplaceringar.

KVALIFIKATIONER
-Socionomexamen
-Tidigare erfarenhet av utredning och handläggning av socialtjänstens arbete med vuxna personer med missbruksproblematik
- Krav på B-körkort
- Goda kunskaper i dokumentation

Vi söker dig som har ett intresse av att arbeta med människor med missbruksproblematik. Du ska tycka om att arbeta i team och att samverka med andra både internt och externt. Arbetet innebär att kunna bygga förtroendebärande allianser med klienter och samarbetspartners.

Du ska vara ansvarstagande och initiativrik för att kunna driva ärenden framåt. Du är lugn, stabil och i pressande situationer har du förmågan att hålla fokus på rätt saker och driva arbetsprocessen vidare. Trots att det ibland blir bakslag i arbetet har du förmågan att förbli motiverad och kunna nå lösningar. Arbetet kräver en god förmåga att skapa struktur, arbeta systematiskt och att vara noggrann. Då tjänsten innehåller myndighetsutövning är det viktigt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har fördjupad kunskap om missbruk och dess konsekvenser. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan eventuellt påbörjas innan annonseringstidens utgång.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesbergs kommun erbjuder friskvårdstimma alternativt friskvårdspeng.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Sakkunnig socialsekreterare

Ansök    Okt 21    Lindesbergs kommun    Socionom
Är du en av dem som vill vara med och höja kvaliteten i socialtjänsten i Lindesberg? Inom Familjeenheten pågår ett förändringsarbete mot en innovativ och hållbar socialtjänst som ligger i linje med idéerna för en ny socialtjänstlag. Vi satsar på utveckling och kvalitet för att skapa en utredningsgrupp utöver det vanliga. För att nå dit så utökar vi nu med två tjänster som sakkunniga socialsekreterare. Vill du vara med? Vi är ett härligt gäng med bred kompe... Visa mer
Är du en av dem som vill vara med och höja kvaliteten i socialtjänsten i Lindesberg? Inom Familjeenheten pågår ett förändringsarbete mot en innovativ och hållbar socialtjänst som ligger i linje med idéerna för en ny socialtjänstlag. Vi satsar på utveckling och kvalitet för att skapa en utredningsgrupp utöver det vanliga. För att nå dit så utökar vi nu med två tjänster som sakkunniga socialsekreterare. Vill du vara med?
Vi är ett härligt gäng med bred kompetens som tar tillvara på varandras olikheter, styrkor och som värdesätter humor i vardagen. Vi är nyfikna på dig, är du den person som skulle passa in hos oss?

Avdelningen Individ o Familj består av Familjeenheten, Försörjningsstöd samt Öppenvården. För oss är kvalité och rättssäkerhet huvudfokus och vi arbetar fortlöpande med ett utvecklingsarbete för att möjliggöra bästa möjliga insats för både barn, unga och vuxna. Som ett led i detta vill vi nu förstärka på utredarsidan genom att tillsätta två tjänster som sakkunniga handläggare.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är som utredare för barn på Familjeenheten. Som sakkunnig handläggare ska du fungera som ett bollplank och mentor för nya och mer oerfarna handläggare. Du kommer att jobba i nära samarbete med samordnare och enhetschef.
- Du kommer att handlägga de mest komplexa ärendena tillsammans med någon av övriga
handläggare. Du kommer att han huvudansvaret för dessa ärenden samt ärenden som
handlar om LVU.
- Du ska stötta de oerfarna kollegorna i deras dagliga arbete i såväl samtalssituationer som i
dokumentation.
- Samarbeta med externa samarbetspartners.
- Samarbeta med övrig socialtjänst.
- Medverka tillsammans med samordnare vid förhandlingar i förvaltningsrätt och kammarrätt.


KVALIFIKATIONER
- Socionomexamen med minst 7 års erfarenhet av utredningsarbete med barn och unga.
- B-körkort
- Goda kunskaper i dokumentation
- Goda kunskaper i samtalsmetodik

För att passa in i rollen som sakkunnig socialsekreterare hos oss krävs en personlig mognad, att du är självgående och att du delar med dig av tidigare kunskap och erfarenheter. Du har god kunskap om den lagstiftning som rör målgruppen.
Vi söker dig som vill komma vidare i ditt utredningsarbete genom att få stötta och utveckla andra i sin profession. Vi söker dig som är flexibel och ser möjligheter i ändrade omständigheter. Du har god samarbetsförmåga och kan lyssna och kommunicera med andra. Du är lugn, stabil och i pressande situationer har du förmågan att hålla fokus på rätt saker och driva arbetsprocessen vidare. Som person är du ansvarstagande och drivande. Då tjänsten innehåller myndighetsutövning är det viktigt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, gärna flerspråkig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Lindesbergs kommun tillämpar friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng.
Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Socialsekreterare för vuxna med missbruksproblematik

Ansök    Jul 13    Lindesbergs kommun    Socionom
Familjeenheten i Lindesbergs kommun består av 26 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom barn och unga, familjerätt, vuxna missbrukare och familjehemsvård. Inom missbruksvården arbetar tre handläggare med myndighetsutövning inom familjeenheten, vi erbjuder extern handledning. På familjeenheten är vi en samling personal som jobbar målmedvetet och har stort fokus på utveckling inom de olika kompetensområdena som finns inom enheten. Vi gillar ock... Visa mer
Familjeenheten i Lindesbergs kommun består av 26 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom barn och unga, familjerätt, vuxna missbrukare och familjehemsvård. Inom missbruksvården arbetar tre handläggare med myndighetsutövning inom familjeenheten, vi erbjuder extern handledning.

På familjeenheten är vi en samling personal som jobbar målmedvetet och har stort fokus på utveckling inom de olika kompetensområdena som finns inom enheten. Vi gillar också att ha kul på jobbet och försöker med jämna mellanrum att göra något tillsammans för att stärka den fina gemenskap som finns på arbetsplatsen.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är som socialsekreterare för vuxna med missbruksproblematik från 18 år.
Arbetet leds av enhetschef på Familjeenheten.
Arbetsuppgifterna består av:
- Att utreda och handlägga ärenden utifrån SoL och LVM
- Att arbeta i nära samarbete med öppenvården i Lindesberg
- Att samarbeta med övrig socialtjänst
- Att samarbeta med externa samarbetspartners, ex behandlingshem
-Att arbeta med uppföljning och planering vid ev behandlingshemsplaceringar.

KVALIFIKATIONER
-Socionomexamen
-Tidigare erfarenhet av utredning och handläggning av socialtjänstens arbete med vuxna personer med missbruksproblematik
- Krav på B-körkort
- Goda kunskaper i dokumentation

Vi söker dig som har ett intresse av att arbeta med människor med missbruksproblematik. Du ska tycka om att arbeta i team och att samverka med andra både internt och externt. Arbetet innebär att kunna bygga förtroendebärande allianser med klienter och samarbetspartners.

Du ska vara ansvarstagande och initiativrik för att kunna driva ärenden framåt. Du är lugn, stabil och i pressande situationer har du förmågan att hålla fokus på rätt saker och driva arbetsprocessen vidare. Trots att det ibland blir bakslag i arbetet har du förmågan att förbli motiverad och kunna nå lösningar. Arbetet kräver en god förmåga att skapa struktur, arbeta systematiskt och att vara noggrann. Då tjänsten innehåller myndighetsutövning är det viktigt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har fördjupad kunskap om missbruk och dess konsekvenser. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan eventuellt påbörjas innan annonseringstidens utgång.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Socialsekreterare

En av våra medarbetare går till annan tjänst inom socialförvaltningen så vi söker en ny kollega till Barn o Unga. Vi är ett härligt gäng med bred kompetens som tar tillvara på varandras olikheter, styrkor och som värdesätter humor i vardagen. Vi är nyfikna på dig, är du den person som skulle passa in hos oss? Avdelningen Individ o Familj består av Familjeenheten, Försörjningsstöd samt Öppenvården. För oss är kvalité och rättssäkerhet huvudfokus och vi ar... Visa mer
En av våra medarbetare går till annan tjänst inom socialförvaltningen så vi söker en ny kollega till Barn o Unga. Vi är ett härligt gäng med bred kompetens som tar tillvara på varandras olikheter, styrkor och som värdesätter humor i vardagen. Vi är nyfikna på dig, är du den person som skulle passa in hos oss?

Avdelningen Individ o Familj består av Familjeenheten, Försörjningsstöd samt Öppenvården. För oss är kvalité och rättssäkerhet huvudfokus och vi arbetar fortlöpande med ett utvecklingsarbete för att möjliggöra bästa möjliga insats för både barn, unga och vuxna.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är som utredare på barn och unga.
- Utreda och handlägga ärenden enligt SoL och LVU
- Skriva yttranden till Åklagarmyndigheten och polis.
- Samarbeta med externa samarbetspartner
- Samarbeta med övrig socialtjänst.
- Arbeta med uppföljning av insatser, mm.


KVALIFIKATIONER
- Socionomexamen
- Gärna tidigare erfarenhet av utredning och handläggning av processer/ärenden
- B-körkort
- Goda kunskaper i dokumentation

Vi söker dig som är flexibel och ser möjligheter i ändrade omständigheter. Du har god samarbetsförmåga och kan lyssna och kommunicera med andra. Du är lugn, stabil och i pressande situationer har du förmågan att hålla fokus på rätt saker och driva arbetsprocessen vidare. Trots att det ibland blir bakslag i arbetet har du förmågan att förbli motiverad och kunna nå lösningar. Arbetet kräver en god förmåga att skapa struktur, arbeta systematiskt och att vara noggrann. Som person är du ansvarstagande och drivande. Då tjänsten innehåller myndighetsutövning är det viktigt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, gärna flerspråkig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Socialsekreterare för familjehemsplacerade barn

Ansök    Maj 28    Lindesbergs kommun    Socionom
Familjeenheten i Lindesbergs kommun består av 24 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom barn och unga, familjerätt, vuxna missbrukare och familjehemsvård. Inom familjehemsvården arbetar två familjehemssekreterare samt två socialsekreterare för det placerade barnet. Merparten av våra familjehem har direktavtal med Lindesbergs kommun, vi erbjuder extern handledning. ARBETSUPPGIFTER Tjänsten är som socialsekreterare för familjehemsplacerade ... Visa mer
Familjeenheten i Lindesbergs kommun består av 24 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom barn och unga, familjerätt, vuxna missbrukare och familjehemsvård. Inom familjehemsvården arbetar två familjehemssekreterare samt två socialsekreterare för det placerade barnet. Merparten av våra familjehem har direktavtal med Lindesbergs kommun, vi erbjuder extern handledning.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är som socialsekreterare för familjehemsplacerade barn och unga 0-20 år.
Arbetet leds av enhetschef och samordnare på Familjeenheten.
Arbetsuppgifterna består av:
- Att vara det placerade barnets socialsekreterare
- Att ha kontakt med barnets biologiska föräldrar
- Arbeta i team med familjehemssekreterare
- Utreda och handlägga ärenden enligt SoL och LVU
- Planera och genomföra umgänge mellan föräldrar och barn
- Samarbeta med externa samarbetspartner
- Samarbeta med övrig socialtjänst
- Arbeta med uppföljning av placeringen


KVALIFIKATIONER
- Socionomexamen
-Tidigare erfarenhet av utredning och handläggning av socialtjänstens arbete med barn och
unga
- Krav på B-körkort
- Goda kunskaper i dokumentation

Vi söker dig som har ett tydligt barnperspektiv, du har god samarbetsförmåga och kan lyssna och kommunicera med andra. Du ska tycka om att arbeta i team och att samverka med andra både internt och externt. Arbetet innebär att kunna bygga förtroendebärande allianser med barn, ungdomar, deras föräldrar samt familjehem där vi utgår från barnets bästa.

Du ska vara ansvarstagande och initiativrik för att kunna driva ärenden framåt. Du är lugn, stabil och i pressande situationer har du förmågan att hålla fokus på rätt saker och driva arbetsprocessen vidare. Trots att det ibland blir bakslag i arbetet har du förmågan att förbli motiverad och kunna nå lösningar. Arbetet kräver en god förmåga att skapa struktur, arbeta systematiskt och att vara noggrann. Då tjänsten innehåller myndighetsutövning är det viktigt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har fördjupad kunskap om barns utveckling och psykisk ohälsa hos barn och föräldrar. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan eventuellt påbörjas innan rekryteringstid utgång.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Som anställd inom Lindesbergs kommun har du möjlighet till friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag. Vi har flextid och även möjlighet till semesterväxling.

Välkommen att utvecklas vidare med oss!

Om du blir aktuell för anställning kommer du behöva uppvisa utdrag från belastningsregistret: "Utdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg". Visa mindre