Lediga jobb som Biolog i Lindesberg

Se lediga jobb som Biolog i Lindesberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Lindesberg som finns hos arbetsgivaren.

Forskare vid Grimsö forskningsstation

Ansök    Sep 29    Sveriges Lantbruksuniversitet    Biolog
Vid institutionen för ekologi bedrivs forskning och utbildning i ekologi kring populationers, organismsamhällenas och ekosystemens dynamik, ofta med inriktning på jordbruks- och skogslandskapets ekologi. Grundläggande och tillämpade frågeställningar om ekologiska konsekvenser av markanvändning och om biologisk mångfald hanteras ofta tillsammans i såväl enskilda projekt som större samarbeten. Grimsö forskningsstation ligger i Bergslagen, Lindesbergs kommun,... Visa mer
Vid institutionen för ekologi bedrivs forskning och utbildning i ekologi kring populationers, organismsamhällenas och ekosystemens dynamik, ofta med inriktning på jordbruks- och skogslandskapets ekologi. Grundläggande och tillämpade frågeställningar om ekologiska konsekvenser av markanvändning och om biologisk mångfald hanteras ofta tillsammans i såväl enskilda projekt som större samarbeten.
Grimsö forskningsstation ligger i Bergslagen, Lindesbergs kommun, och tillhör Sveriges Lantbruksuniversitets (SLU). På forskningsstationen forskar och utbildar vi framförallt inom området viltekologi. Här finns också Viltskadecenter som utbildar och informerar om skador orsakade av fredat vilt och hur man förebygger dem.


Arbetsuppgifter:
Vi söker en självständig och noggrann person till ett pågående forskningsprojekt på Grimsö forskningsstation. Som forskare kommer du huvudsakligen att vara verksam inom ett projekt där vi analyserar orsakerna till variationer i individuell överlevnad den skandinaviska vargpopulationen. Arbetsuppgifterna består av att sammanställa data på överlevnad och reproduktionsframgång hos varg genom att koppla individuella DNA-profiler till olika revir och flockar av varg samt att analysera dessa i ett överlevnadsperspektiv. En viktig del i projektet är att kommunicera resultat till intresseorganisationer och allmänheten.

Kvalifikationer:
Du ska ha en akademisk utbildning i biologi, motsvarande Phd med inriktning på biologi/ekologi. Du har goda kunskaper i användningen av Excel och ArcGIS (eller motsvarande) samt att arbeta med, och sammanställa, stora datamängder. Du har god erfarenhet med att läsa av och använda individ- och DNA-prov-baserade databaser samt goda kunskaper i att arbeta med olika typer av överlevnadsanalyser. God kunskap om vargars ekologi och biologi är meriterande.

Du har god erfarenhet av att kommunicera forskningsresultat till allmänheten och goda språkkunskaper i svenska och engelska och förmåga att skriva vetenskapliga uppsatser. För att kunna utföra arbetet på ett bra sätt krävs att du har ett metodiskt arbetssätt, ett kritiskt tänkande, god organisationsförmåga, och är detaljmedveten och flexibel. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som god samarbetsförmåga och förmåga att kunna arbeta självständigt.

Placering:
Grimsö forskningsstation.

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 5 månader med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-10-13.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre