Lediga jobb som Rektor i Lindesberg

Se lediga jobb som Rektor i Lindesberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Lindesberg som finns hos arbetsgivaren.

Rektor till Förskolan Kokillen (deltid)

Nu söker vi dig som vill utveckla verksamheten vidare tillsammans med oss! Du välkomnas till en familjär atmosfär på den lilla förskolan med stort engagemang! Hos oss förväntas du leda och stötta medarbetarna i frågor och reflektioner som uppstår i den dagliga verksamheten. Du kommer ha det övergripande ansvaret för att planering, uppföljning, utveckling och samverkan inom en rad olika områden för att verksamheten ska kunna uppfylla sina mål och utvecklas... Visa mer
Nu söker vi dig som vill utveckla verksamheten vidare tillsammans med oss! Du välkomnas till en familjär atmosfär på den lilla förskolan med stort engagemang!
Hos oss förväntas du leda och stötta medarbetarna i frågor och reflektioner som uppstår i den dagliga verksamheten. Du kommer ha det övergripande ansvaret för att planering, uppföljning, utveckling och samverkan inom en rad olika områden för att verksamheten ska kunna uppfylla sina mål och utvecklas som verksamhet.
Vi vill att du
Är legitimerad rektor ELLER har pedagogisk utbildning som ex förskolelärare eller lärare
Känner ett stort engagemang för verksamheten
Är lyhörd sett till arbetsgruppens behov och delar med dig av din kunskap
Håller dig uppdaterad genom att ta del av ny vetenskaplig litteratur
Ser nyttan i att lära (nytt) av befintlig arbetsgruppMeriterande om du har tidigare erfarenhet från friskola eller föräldrakooperativ.
För att lyckas i rollen är egenskaper som mål- och lösningsorientering, struktur och samarbetsförmåga centrala. Då vi är ett litet team av pedagoger är det viktigt att du är positiv och flexibel.
Är du våran nya rektor? Varmt välkommen med din ansökan!
Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningens omfattning: Arbetsgrad efter överenskommelse på deltid.
Vi kan komma att tillämpa provanställning.

Om Kokillen
Förskolan Kokillen som sedan start -91 drivs som en ekonomisk förening och föräldrakooperativ. Det innebär att föräldrarna har stor delaktighet i verksamheten och ansvar för förskolan och dess personal. Den pedagogiska verksamheten styrs av en rektor tillsammans med övriga pedagoger som är utbildade och har lång erfarenhet av förskoleverksamhet. Förskolan ligger i gamla byskolan i Fanthyttan och har idag cirka 20 barn inskrivna. En liten förskola med stort engagemang!
Om rekryteringsprocessen
Välkommen att skicka in din ansökan innehållandes ett CV och personligt brev senast måndagen den 1 Juli 2024. Vi går igenom ansökningar löpande. Om din ansökan matchar det vi söker kommer vi kontakta dig via telefon eller mail för en kort avstämning. Du kan därefter komma att bli kallad till en intervju. Vi tar alltid referenser från tidigare arbetsgivare.
Vi undanbeder oss alla erbjudanden om annons och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Rektor

Ansök    Maj 8    Löa Skola Ek.För.    Rektor
Verksamhetsbeskrivning: Löa friskola ligger vackert i bergslagsbygden mitt i kulturbyn Löa ca 2,5 mil norr om Lindesberg. Friskolan drivs sedan 1994 av Löa skola ekonomisk förening med föräldramajoritet i styrelsen. Löa skola ekonomisk förening driver förutom skolverksamhet från förskoleklass till åk 6 även förskolan Trollebo och fritidshemmet Kantarellen. Många av våra elever börjar hos oss redan i förskolan för att sedan fortsätta in i skolverksamheten o... Visa mer
Verksamhetsbeskrivning:
Löa friskola ligger vackert i bergslagsbygden mitt i kulturbyn Löa ca 2,5 mil norr om Lindesberg. Friskolan drivs sedan 1994 av Löa skola ekonomisk förening med föräldramajoritet i styrelsen. Löa skola ekonomisk förening driver förutom skolverksamhet från förskoleklass till åk 6 även förskolan Trollebo och fritidshemmet Kantarellen. Många av våra elever börjar hos oss redan i förskolan för att sedan fortsätta in i skolverksamheten och vi ser närheten mellan verksamheterna som en tillgång. Som arbetsplats präglas vi av engagemang, kompetens och flexibilitet. Vår närhet till naturen ger oss unika förutsättningar för utomhuspedagogik året om. Vi lagar egen mat från grunden i vårt skolkök och har egen skolskjutsverksamhet. Förskolan Trollebo har ca 35 barn, skolan har ca 90 elever i försskoleklass till årskurs 6 och fritidshemmet Kantarellen har ca 40 elever. Vi arbetar för att alla elever och personal ska känna trygghet, motivation och arbetslust. Varje individ är viktig och alla ska få förutsättningar och utmaningar för att utvecklas.
Vi söker nu en Rektor till skola, förskola och fritidshem på 75-100%.
Vi söker dig med högskoleutbildning inom pedagogik och lärande. Vi ser gärna att du har arbetat som rektor eller har haft andra ledningsuppdrag i förskola eller skola. Du bör ha erfarenhet av att leda förändringsarbete och ser möjligheterna i förändringar. Samarbetsförmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper.
Vi vill att du:
- Har en pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet, gärna kompletterad med erfarenhet/utbildning inom ledarskap och personalledning.
- Har kunskaper om aktuella styrdokument som skollag, skolförordning, läroplaner, kursplaner, behörighetsregler etc.
- Är en lyhörd, trygg och drivande ledare som törs utmana pedagoger och elever för att nå högre måluppfyllelse.
- Lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet och har viljan att hitta flexibla lösningar för att få verksamheten att fungera väl.
- Brinner för att öka delaktigheten för elever, personal och styrelse.
Erfarenhet av rektorsuppdrag samt budgetarbete ses som meriterande.
Arbetsuppgifter:
Som rektor ansvarar du för den pedagogiska ledningen av verksamheten, vilket innebär personalansvar för pedagoger och övriga medarbetare samt ledning av skolans utvecklingsarbete. I uppdraget ingår att planera, utveckla, följa upp, analysera och kvalitetssäkra skolans pedagogiska verksamhet mot uppsatta mål. Tillsammans med skolans styrelse ansvarar du även för det samlade arbetet att driva och utveckla friskolans förskola, förskoleklass, grundskola 1–6 samt fritidshem med organisation och budget. Som rektor utvecklar du kontakter med elever, vårdnadshavare, personal, stat och kommun samt övriga interna och externa aktörer.
Är du intresserad av att driva en kreativ skola och förskola tillsammans med engagerade medarbetare ska du snarast skicka din intresseanmälan till oss.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Välkommen med din ansökan! Läs gärna mer om våra verksamheter på www.loaskola.se
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Rektor till Hagabackens skola

Ansök    Apr 19    Lindesbergs kommun    Rektor
Hagabackens skola är den lilla skolan med det stora hjärtat, skolan är en viktig hörnsten i det lilla samhället. Det finns cirka 120 elever på skolan från förskoleklass upp till årskurs 3. Vi har även ett fritidshem med runt 100 elever inskrivna i åldrarna 6-9 år. Hagabackens skola präglas av lärande, omtanke och ansvar. Hos oss är alla elever allas barn, oavsett sin roll. Vi har ett gemensamt ansvar för att skolan är en plats där elever och personal känne... Visa mer
Hagabackens skola är den lilla skolan med det stora hjärtat, skolan är en viktig hörnsten i det lilla samhället. Det finns cirka 120 elever på skolan från förskoleklass upp till årskurs 3. Vi har även ett fritidshem med runt 100 elever inskrivna i åldrarna 6-9 år. Hagabackens skola präglas av lärande, omtanke och ansvar. Hos oss är alla elever allas barn, oavsett sin roll. Vi har ett gemensamt ansvar för att skolan är en plats där elever och personal känner sig trygga och trivs. Skolan ligger i natursköna Guldsmedshyttan där utomhusaktiviteter är en självklar del av skolans vardag. Vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för lärande. De utmaningar vi möter i verksamheterna löser vi tillsammans med elevens bästa i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ansvara för verksamhet, personal och ekonomi samt ha ett särskilt fokus på resultat och utveckling samt elevhälsan. Uppdraget kommer mycket handla om att driva ett förändringsarbete mot förbättrade resultat och uppnå ett tydligt och strukturerat kvalitetsarbete. För att lyckas med detta är det viktigt att ni lyckas tillvarata kraften i personalens kompetens och driv samt skapar en Tillsammans-känsla.

Som rektor i Lindesbergs kommun förväntas du även ha en aktiv roll i kommunens rektorsgrupp där du tillsammans med andra skolledare samarbetar och driver utveckling utifrån gemensamma frågor. Rektorsgruppen i kommunen träffas regelbundet för att diskutera aktuella skolfrågor och ge varandra kollegialt stöd.

Du kommer att erbjudas rektorsutbildning om du inte redan har den.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan, gärna arbete på lågstadiet. Det är en fördel om du har rektorsutbildningen men inget krav. Du är en naturlig ledare och har en förmåga att inspirera och engagera andra. Du är en god organisatör och kommunikatör. Du kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt arbete. Vi lägger även stor vikt vid din sociala kompetens och att du är en god representant för skolan. Vi värdesätter även din förmåga att samarbeta både inom och utanför den egna skolan. Till sist tror vi att du är driven, självständig och engagerad samt vill bidra till skolornas fortsatta utveckling.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 900 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Rektor till Förskolan Kokillen (deltid)

Nu söker vi dig som vill utveckla verksamheten vidare tillsammans med oss! Du välkomnas till en familjär atmosfär på den lilla förskolan med stort engagemang! Hos oss förväntas du leda och stötta medarbetarna i frågor och reflektioner som uppstår i den dagliga verksamheten. Du kommer ha det övergripande ansvaret för att planering, uppföljning, utveckling och samverkan inom en rad olika områden för att verksamheten ska kunna uppfylla sina mål och utvecklas... Visa mer
Nu söker vi dig som vill utveckla verksamheten vidare tillsammans med oss! Du välkomnas till en familjär atmosfär på den lilla förskolan med stort engagemang!
Hos oss förväntas du leda och stötta medarbetarna i frågor och reflektioner som uppstår i den dagliga verksamheten. Du kommer ha det övergripande ansvaret för att planering, uppföljning, utveckling och samverkan inom en rad olika områden för att verksamheten ska kunna uppfylla sina mål och utvecklas som verksamhet.
Vi vill att du
Är legitimerad rektor ELLER har pedagogisk utbildning som ex förskolelärare eller lärare
Känner ett stort engagemang för verksamheten
Är lyhörd sett till arbetsgruppens behov och delar med dig av din kunskap
Håller dig uppdaterad genom att ta del av ny vetenskaplig litteratur
Ser nyttan i att lära (nytt) av befintlig arbetsgruppMeriterande om du har tidigare erfarenhet från friskola eller föräldrakooperativ.
För att lyckas i rollen är egenskaper som mål- och lösningsorientering, struktur och samarbetsförmåga centrala. Då vi är ett litet team av pedagoger är det viktigt att du är positiv och flexibel.
Är du våran nya rektor? Varmt välkommen med din ansökan!
Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningens omfattning: Arbetsgrad efter överenskommelse på deltid.
Vi kan komma att tillämpa provanställning.

Om Kokillen
Förskolan Kokillen som sedan start -91 drivs som en ekonomisk förening och föräldrakooperativ. Det innebär att föräldrarna har stor delaktighet i verksamheten och ansvar för förskolan och dess personal. Den pedagogiska verksamheten styrs av en rektor tillsammans med övriga pedagoger som är utbildade och har lång erfarenhet av förskoleverksamhet. Förskolan ligger i gamla byskolan i Fanthyttan och har idag cirka 20 barn inskrivna. En liten förskola med stort engagemang!
Om rekryteringsprocessen
Välkommen att skicka in din ansökan innehållandes ett CV och personligt brev senast söndagen den 19e februari 2023. Vi går igenom ansökningar löpande. Om din ansökan matchar det vi söker kommer vi kontakta dig via telefon eller mail för en kort avstämning. Du kan därefter komma att bli kallad till en intervju. Vi tar alltid referenser från tidigare arbetsgivare.
Vi undanbeder oss alla erbjudanden om annons och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Löa friskola söker rektor

Ansök    Sep 28    Löa Skola Ek.För.    Rektor
Löa friskola ligger vackert i bergslagsbygden mitt i kulturbyn Löa, 2,7 mil norr om Lindesberg. Skolan drivs av sitt engagemang för eleverna och tillsammans skapar vi en förskola och grundskola åk F-6 att trivas och utvecklas i. Vi arbetar för att alla elever och personal ska känna trygghet, motivation och arbetsglädje. Varje individ är viktig och alla ska få förutsättningar och utmaningar för att utvecklas. Vi söker nu en Rektor i skola, förskola och frit... Visa mer
Löa friskola ligger vackert i bergslagsbygden mitt i kulturbyn Löa, 2,7 mil norr om Lindesberg.
Skolan drivs av sitt engagemang för eleverna och tillsammans skapar vi en förskola och grundskola åk F-6 att trivas och utvecklas i. Vi arbetar för att alla elever och personal ska känna trygghet, motivation och arbetsglädje. Varje individ är viktig och alla ska få förutsättningar och utmaningar för att utvecklas.
Vi söker nu en Rektor i skola, förskola och fritidshem på 75–100%.


Löa friskola
Huvudman för Löa friskola är Löa Skola Ekonomisk förening. Skolan har ca 90 elever, förskolan Trollebo har ca 45 barn och i fritidshemmet deltar ca 50 barn. Rektor leder den pedagogiska verksamheten och har uppgifter och ansvar enligt skollag och skolförordningar.
Din profil
Vi söker dig som är utbildad rektor.
Vi ser gärna att du har arbetat som rektor eller har haft andra ledningsuppdrag i förskola eller skola. Du bör ha erfarenhet av att leda förändringsarbete och ser möjligheterna i förändringar. Samarbetsförmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper.
Vi söker dig som:
? har pedagogisk högskoleutbildning med förskollärar- eller lärarlegitimation
? lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet och har viljan att hitta flexibla lösningar för att få verksamheten att fungera väl
? är en stark pedagogisk ledare
? har en styrka i att bygga relationer och kommunicera
? har tidigare erfarenhet av att leda och coacha medarbetare utifrån läroplanen
? har en hög digital kompetens och lätt för att lära dig nya system
Arbetsuppgifter:
I din roll som rektor på Löa skola arbetar du nära verksamhetens personal.
Du ansvarar för den pedagogiska ledningen av verksamheten, digitalisering och budget.
Som rektor utvecklar du kontakter med elever, vårdnadshavare, personal, styrelse, stat och kommun samt övriga interna och externa aktörer såsom andra friskolor, näringsliv, universitet och högskolor, lärarutbildning och forskning.
I ledningsteamet arbetar ni även med rekrytering av medarbetare samt kvalitetssäkring av resultat, strukturer och processer.
Är du intresserad av att driva en kreativ skola och förskola tillsammans med engagerade medarbetare ska du snarast skicka din intresseanmälan till oss.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Välkommen med din ansökan!
Läs gärna mer om våra verksamheter på www.loaskola.se
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Biträdande rektor till Fröviskolan 7-9

Ansök    Nov 13    Lindesbergs kommun    Rektor
Det är dagens barn och unga som är nästa generations samhällsbyggare. De är vår nyfikna och talangfulla framtid. Det vill vi ta vara på! Alla våra elever ska komma ihåg Fröviskolan som den plats där de fick blomma ut, där de blev utmanade och uppmuntrade till att prova sina vingar. Vill du vara med? Är du en naturlig ledare och brinner för skolfrågor? Nu söker vi en engagerad biträdande rektor med stort driv till Fröviskolan 7–9. Vi söker dig som tillsamm... Visa mer
Det är dagens barn och unga som är nästa generations samhällsbyggare. De är vår nyfikna och talangfulla framtid. Det vill vi ta vara på! Alla våra elever ska komma ihåg Fröviskolan som den plats där de fick blomma ut, där de blev utmanade och uppmuntrade till att prova sina vingar. Vill du vara med?

Är du en naturlig ledare och brinner för skolfrågor? Nu söker vi en engagerad biträdande rektor med stort driv till Fröviskolan 7–9. Vi söker dig som tillsammans med rektor, personal, elever och föräldrar arbetar för att skapa en modern skola med goda resultat. Vi erbjuder dig ett utmanande, varierande och händelserikt arbete där du ständigt kommer att utvecklas som person och i din yrkesroll.

Välkommen till Fröviskolan, en lagom stor skola belägen vid sjön Väringen! Fröviskolan 7–9 ligger cirka 3 mil från Örebro med mycket goda förbindelser. Idag har vi cirka 250 elever och vi har ett nära samarbete med Frövi F-6. Som biträdande rektor kommer du ha tätt samarbete med rektor tillsammans utgör ni skolans ledningsteam.

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget ingår att tillsammans med rektor vara Fröviskolans ledningsteam. Rektor kommer att ha huvudansvaret och du kommer att biträda rektor i olika uppgifter. Du kommer att ha det operativa ansvaret för arbete som rör organisation, pedagogik, planering och elever. Du kommer också att ha personalansvar. Hur fördelningen görs beror på de kompetenser som finns i ledningsteamet.

Målet är att verksamhetens måluppfyllelse ska öka. För att lyckas med detta är det viktigt att ni lyckas skapa en Tillsammans-känsla.

Samtliga grundskolans skolledare i kommunen träffas regelbundet för information och diskussion. Till din hjälp finns ekonomiskt och administrativt stöd. Du har även tillgång till stödfunktioner inom personal- och kvalitetsfrågor. Du kommer att inom något/några år att genomföra den statliga rektorsutbildningen.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan. Du är en naturlig ledare och har en förmåga att inspirera och engagera andra. Du är en god organisatör och kommunikatör. Du kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt arbete. Vi lägger även stor vikt vid din sociala kompetens och att du är en god representant för skolan. Vi värdesätter även din förmåga att samarbeta i ett ledningsteam. Till sist tror vi att du är driven och engagerad samt vill bidra till skolans fortsatta utveckling.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 900 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Rektor Brotorpsskolan F-6

Ansök    Jul 14    Lindesbergs kommun    Rektor
Brotorpsskolan är en dynamisk skola som uppmuntrar kreativitet, utveckling och lärande. För oss är det viktigt med en värdegrund som alla står upp för, som skapar trygghet och trivsel. Det innebär att vi arbetar aktivt med att skapa en trygg miljö där alla elever ges möjlighet att utvecklas maximalt. Vi sätter lärande i fokus och utgår från en tydlig lärarledd undervisning. Vi arbetar för att upprätthålla god ordning, tydliga rutiner och god studiero i vår... Visa mer
Brotorpsskolan är en dynamisk skola som uppmuntrar kreativitet, utveckling och lärande. För oss är det viktigt med en värdegrund som alla står upp för, som skapar trygghet och trivsel. Det innebär att vi arbetar aktivt med att skapa en trygg miljö där alla elever ges möjlighet att utvecklas maximalt. Vi sätter lärande i fokus och utgår från en tydlig lärarledd undervisning. Vi arbetar för att upprätthålla god ordning, tydliga rutiner och god studiero i våra lärmiljöer. Brotorpsandan ger glädje och gemenskap för både elever och personal.

Brotorpsskolan är belägen i centrala Lindesberg. Skolan är en F-6 skola med ungefär 450 elever. Skolan är tillbyggd och nyrustad och HT 21 startade vi igång i helt nya lokaler. Brotorpsskolan ligger bredvid Lindbackaskolan, ishall och idrottsanläggning. I området finns närhet till både naturen och Lindesbergs centrum. Skolan är treparallellig med sju arbetslag som alla har namn efter ädelstenar.

Skolan leds av ett team bestående av en rektor och två biträdande rektorer. Vi har ett väl fungerade elevhälsoteam med kurator, specialpedagoger, skolpsykolog samt skolsköterskor.

Pärlan är vårt specialpedagogiska team med specialpedagoger, speciallärare och sva-lärare. På Månstenen, Solstenen, Ametisten och Smaragden har vi våra fritidshem.

Vill du vara med i detta spännande förändringsarbete som vi är mitt uppe i är det nu du har chansen!

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ansvara för verksamhet, personal och ekonomi samt ha ett särskilt fokus på resultat och utveckling samt elevhälsan. Uppdraget kommer mycket handla om att driva ett förändringsarbete mot förbättrade resultat och uppnå ett tydligt och strukturerat kvalitetsarbete. För att lyckas med detta är det viktigt att ni lyckas tillvarata kraften i personalens kompetens och driv samt skapar en Tillsammans-känsla.

Som rektor i Lindesbergs kommun förväntas du även ha en aktiv roll i kommunens rektorsgrupp där du tillsammans med andra skolledare samarbetar och driver utveckling utifrån gemensamma frågor. Rektorsgruppen i kommunen träffas regelbundet för att diskutera aktuella skolfrågor och ge varandra kollegialt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete åk F-6. Du har tidigare erfarenhet som skolledare då uppdraget kräver att du är trygg i dig själv och din ledarroll. Du har även en god social kompetens, förmåga att kommunicera och får med dig medarbetarna genom att vara inlyssnande. Du är en god organisatör, kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt och skolans arbete. Du har ett starkt eget driv, gillar utmaningar och sporras av att vara med och påverka i ett förändringsarbete. Du tar egna initiativ och har lätt att fatta beslut.

Om du inte redan har gått den statliga rektorsutbildningen kommer du genomföra den inom något/några år.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Rektor och biträdande rektor Storåskolan 4-9

Ansök    Jul 14    Lindesbergs kommun    Rektor
Storåskolan, den mindre skolan med stora möjligheter att tillsammans utvecklas både som elev och medarbetare. En skola där vi tillsammans skapar förutsättningar att lyckas. Skolan har ett välfungerande lokalt elevhälsoteam där det förutom skolledning ingår speciallärare, skolkurator, skolpsykolog, socialpedagog samt skolsköterska. Storåskolan ligger vackert belägen vid sjön Råsvalen i Lindesbergs norra kommundel, med goda pendlingsförbindelser med både tå... Visa mer
Storåskolan, den mindre skolan med stora möjligheter att tillsammans utvecklas både som elev och medarbetare. En skola där vi tillsammans skapar förutsättningar att lyckas. Skolan har ett välfungerande lokalt elevhälsoteam där det förutom skolledning ingår speciallärare, skolkurator, skolpsykolog, socialpedagog samt skolsköterska.

Storåskolan ligger vackert belägen vid sjön Råsvalen i Lindesbergs norra kommundel, med goda pendlingsförbindelser med både tåg och buss. Skolan är en åk 4-9 skola med cirka 200 elever. Storåskolan är en mindre skola som kännetecknas av ett öppet klimat med bra kontakter och relationer mellan elever, föräldrar och personal.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu rektor och biträdande rektor till Storåskolan. Som rektor kommer du ansvara för verksamhet, personal och ekonomi samt ha ett särskilt fokus på resultat och utveckling samt elevhälsan. Som biträdande rektor kommer du biträda rektor i olika uppgifter som handlar om främst verksamhet och personal. Ni kommer ha ett tätt samarbete där ni tillsammans formar era olika uppdrag och ansvarsområden.

Uppdraget kommer mycket att handla om att driva ett gott kvalitetsarbete i samarbete med alla medarbetare. För att lyckas med detta är det viktigt att ni lyckas tillvarata kraften i personalens kompetens och driv samt skapar en Tillsammans-känsla.

Som rektor i Lindesbergs kommun förväntas du även ha en aktiv roll i kommunens rektorsgrupp där du tillsammans med andra skolledare samarbetar och driver utveckling utifrån gemensamma frågor. Rektorsgruppen i kommunen träffas regelbundet för att diskutera aktuella skolfrågor och ge varandra kollegialt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete åk 4-9. Du har tidigare erfarenhet som skolledare då uppdraget kräver att du är trygg i dig själv och din ledarroll. Du har även en god social kompetens, förmåga att kommunicera och får med dig medarbetarna genom att vara inlyssnande. Du är en god organisatör, kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt och skolans arbete. Du har ett starkt eget driv, gillar utmaningar och sporras av att vara med och påverka i ett förändringsarbete. Du tar egna initiativ och har lätt att fatta beslut.

Om du inte redan har gått den statliga rektorsutbildningen kommer du genomföra den inom något/några år.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Skolledare till Fröviskolan 7-9

Ansök    Dec 21    Lindesbergs kommun    Rektor
Vi söker en rektor/biträdande rektor till Fröviskolan 7-9 som tillsammans med nuvarande rektor vill driva skolans utveckling framåt. Tillsammans med personal, elever och vårdnadshavare arbetar ni för att skapa en modern skola med goda resultat. Vi söker både dig som är intresserad av rollen som rektor och dig som är intresserad av rollen som biträdande rektor. Det är din utbildning, erfarenhet, intresse och personlighet som styr hur du tillsammans med nuva... Visa mer
Vi söker en rektor/biträdande rektor till Fröviskolan 7-9 som tillsammans med nuvarande rektor vill driva skolans utveckling framåt. Tillsammans med personal, elever och vårdnadshavare arbetar ni för att skapa en modern skola med goda resultat. Vi söker både dig som är intresserad av rollen som rektor och dig som är intresserad av rollen som biträdande rektor. Det är din utbildning, erfarenhet, intresse och personlighet som styr hur du tillsammans med nuvarande skolledare bildar ett starkt team. Vi erbjuder dig ett utmanande, varierande och händelserikt arbete där du ständigt kommer att utvecklas som person och i din yrkesroll. Denna tjänst passar dig som sporras av utmaningar och vill driva ett förändringsarbete.

Fröviskolan 7-9 har idag ca 250 elever och ligger ca 3 mil från Örebro med mycket goda förbindelser. I närheten till skolan finns goda möjligheter att besöka naturen, friluftsanläggningar och en intilliggande sjö med badplats. Du kommer ha ett tätt samarbete med nuvarande rektor för 7-9 men också rektor och biträdande rektor för Fröviskolan F-6.

På skolan finns hög grad av legitimerade pedagoger med hög kompetens. Det finns ett utvecklat arbetslagstänk och skolans kvalitetsarbete är en central del i skolans fortsatta utveckling. På skolan finns ett mycket välfungerande elevhälsoteam med skolkurator, skolsköterska, socialpedagog och specialpedagog samt tillgång till skolpsykolog.

Skolorna i Lindesbergs kommun ingår i ett projekt tillsammans med skolverket - Nyanländas lärande. I detta planeras en riktad satsning mot Fröviskolan för att stärka kvalitetsarbetet och skolans resultat.

ARBETSUPPGIFTER
Som rektor kommer du ansvara för verksamhet, personal och ekonomi samt ha ett särskilt fokus på resultat och utveckling samt elevhälsan. Som biträdande rektor kommer du biträda rektor i olika uppgifter som handlar om främst verksamhet och personal. Ni kommer ha ett tätt samarbete där ni tillsammans formar era olika uppdrag och ansvarsområden.

I ditt uppdrag kommer du ha stor variation i din vardag. Tillsammans med nuvarande rektor kommer ni fram till den bästa fördelningen av arbetsuppgifter. Hur fördelningen görs beror på de kompetenser du har och hur ni tillsammans väljer att lägga upp arbetet. Uppdraget kommer mycket handla om att driva ett förändringsarbete mot förbättrade resultat och uppnå ett tydligt och strukturerat kvalitetsarbete. För att lyckas med detta är det viktigt att ni lyckas tillvarata kraften i personalens kompetens och driv samt skapar en Tillsammans-känsla.

Som skolledare i Lindesbergs kommun förväntas du även ha en aktiv roll i kommunens rektorsgrupp där du tillsammans med andra skolledare samarbetar och driver utveckling utifrån gemensamma frågor. Rektorsgruppen i kommunen träffas regelbundet för att diskutera aktuella skolfrågor och ger varandra kollegialt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten eller annan utbildning inom områden så som elevhälsa eller beteendevetenskap, som vi bedömer relevant för tjänsten. Vidare har du erfarenhet från arbete i skolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt och pedagogiskt arbete på högstadiet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att vara chef inom skola och om du har en avslutad eller påbörjad rektorsutbildning.

Du är en naturlig ledare och har en förmåga att inspirera och engagera andra. Du har även en god social kompetens, förmåga att kommunicera och får med dig medarbetarna genom att vara inlyssnande. Du är en god organisatör, kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt och skolans arbete. Du har ett starkt eget driv, gillar utmaningar och sporras av att vara med och påverka i ett förändringsarbete. Du tar egna initiativ och har lätt att fatta beslut.

Om du inte redan har gått den statliga rektorsutbildningen kommer du erbjudas möjligheten att göra det hos oss.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 900 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Gymnastikledare för barn 2-8 år VT22- Lindesberg

Djungelgympa - lekfull gymnastikträning för barn i åldern 2-8 år. Till vår verksamhet söker vi nu en inspirerande ledare som vill lära ut grunderna i gymnastik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att: - Arbeta som barngymnastiksledare. - Alternativt har du själv sysslat med gymnastik och har ledarerfarenhet från annan barnverksamhet. Att du har ett brinnande intresse för barnidrott ser vi som en självklarhet. Dina arbetsuppgifter Som leda... Visa mer
Djungelgympa - lekfull gymnastikträning för barn i åldern 2-8 år.

Till vår verksamhet söker vi nu en inspirerande ledare som vill lära ut grunderna i gymnastik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att:

- Arbeta som barngymnastiksledare.
- Alternativt har du själv sysslat med gymnastik och har ledarerfarenhet från annan barnverksamhet.


Att du har ett brinnande intresse för barnidrott ser vi som en självklarhet.

Dina arbetsuppgifter

Som ledare för Djungelgympa i Lindesberg består i huvudsak av att leda gymnastikpassen och på ett pedagogiskt sätt sprida glädje till barnen. Som ledare hos oss arbetar du utifrån vårt färdiga träningsupplägg. Upplägget som är framtaget av Sweden Sports Academys idrottspedagoger utgår ifrån gymnastikens grundformer:

- Hoppa
- Rulla/Kullerbytta
- Balansera
- Klättra


Som ledare har du ansvaret för ett eller flera områden och där du förväntas visa stort engagemang för att skapa rörelseglädje för dem deltagande barnen.

Det här får du som är ledare hos oss

Inför terminen får du gå någon av Sweden Sports Academys ledarutbildningar. Du får även löpande coachning och stöttning från din Ledarcoach samt från personalen på Sweden Sports Academys kontor.

Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper.

Anställningsvillkor

- Timanställning med start vecka 5, 2022
- Vi erbjuder 4 kurser per år. Under hösten är det totalt 14 veckor och på våren är det ytterligare 14 veckor.
- Passen är förlagda på vardagar mellan 17-19 eller dagtid på helgerna.


Mer info kommer vid en eventuell intervju.Vi söker just nu både en huvudledare och en medtränare.

Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupperna. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

Huvudledaren håller ensam i passen för 2-4 åringar som alla har föräldrar med sig på passen.

Som medtränare är du med och leder passen för 4-6 åringar. Detta gör du tillsammans med huvudledaren. Vi vill att ni delar lika på ledarrollen på dessa pass med den skillnad att huvudledaren är den som har hand om nycklar, material m.m. som sköts runtikring själva passet.

VARMT VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL SWEDEN SPORTS ACADEMYS LEDARTEAM!

Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail! Visa mindre

Gymnastikledare för barn 2-8 år HT22-Lindesberg

Djungelgympa - lekfull gymnastikträning för barn i åldern 2-8 år. Till vår verksamhet söker vi nu en inspirerande ledare som vill lära ut grunderna i gymnastik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att: - Arbeta som barngymnastiksledare. - Alternativt har du själv sysslat med gymnastik och har ledarerfarenhet från annan barnverksamhet. Att du har ett brinnande intresse för barnidrott ser vi som en självklarhet. Dina arbetsuppgifter Som leda... Visa mer
Djungelgympa - lekfull gymnastikträning för barn i åldern 2-8 år.

Till vår verksamhet söker vi nu en inspirerande ledare som vill lära ut grunderna i gymnastik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att:

- Arbeta som barngymnastiksledare.
- Alternativt har du själv sysslat med gymnastik och har ledarerfarenhet från annan barnverksamhet.


Att du har ett brinnande intresse för barnidrott ser vi som en självklarhet.

Dina arbetsuppgifter

Som ledare för Djungelgympa i Lindesberg består i huvudsak av att leda gymnastikpassen och på ett pedagogiskt sätt sprida glädje till barnen. Som ledare hos oss arbetar du utifrån vårt färdiga träningsupplägg. Upplägget som är framtaget av Einar Sports idrottspedagoger utgår ifrån gymnastikens grundformer:

- Hoppa
- Rulla/Kullerbytta
- Balansera
- Klättra


Som ledare har du ansvaret för ett eller flera områden och där du förväntas visa stort engagemang för att skapa rörelseglädje för dem deltagande barnen.

Det här får du som är ledare hos oss

Inför terminen får du gå vår ledarutbildning. Du får även löpande coachning och stöttning från din Ledarcoach samt från personalen på Einar Sports kontor.

Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper.

Anställningsvillkor

- Timanställning med start vecka 35, 2022
- Vi erbjuder 4 kurser per år. Under hösten är det totalt 14 veckor och på våren är det ytterligare 14 veckor.
- Passen är förlagda på vardagar mellan 17-19 eller dagtid på helgerna.


Mer info kommer vid en eventuell intervju.

Vi söker just nu både en huvudledare och en medtränare.

Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupperna. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

Som medtränare är du med och leder passen tillsammans med huvudledaren. Vi vill att ni delar lika på ledarrollen på dessa pass med den skillnad att huvudledaren är den som har hand om nycklar, material m.m. som sköts runtikring själva passet.

VARMT VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL EINAR SPORTS LEDARTEAM!

Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail! Visa mindre

Ridlärare/Ridinstruktör

Föreningen Linde Ridskola i Lindesberg - Bergslagens pärla söker driven ridlärare Då vi står i en expansiv fas söker vi nu en glad, energisk och driven ridlärare som söker utmaning. Vill du vara med och utveckla vår Ridskola till den bästa i Bergslagen? Vi behöver utöka personalstyrkan med en ridlärare tjänstgöringsgraden är diskuterbar men från 50% Vi söker en engagerad person med fokus på undervisning Du öppen och driven och vill lägga din energi på att... Visa mer
Föreningen Linde Ridskola i Lindesberg - Bergslagens pärla söker driven ridlärare
Då vi står i en expansiv fas söker vi nu en glad, energisk och driven ridlärare som söker utmaning.
Vill du vara med och utveckla vår Ridskola till den bästa i Bergslagen?
Vi behöver utöka personalstyrkan med en ridlärare tjänstgöringsgraden är diskuterbar men från 50%
Vi söker en engagerad person med fokus på undervisning
Du öppen och driven och vill lägga din energi på att vara med i denna utveckling. Naturligtvis gillar du att ha barn och ungdomar omkring dig och har en stor pedagogisk förmåga att utveckla våra elever efter deras förutsättningar. Vi ser också att du är en aktiv ryttare som värnar om hästarna. Vi ser att du är en flexibel person.
Arbetsuppgifter
Du ska planera och genomföra dina lektioner och andra aktiviteter för våra ridelever på olika nivåer. Fortutbildning av lektionshästarna ingår. Eventuell helgtjänstgöring och stalltjänst kan förekomma.
Kvalifikationer
Vi söker dig som helst är utbildad Svensk Ridlärare I (SRL 1) eller annan likvärdig utbildning. Tidigare erfarenhet inom yrket är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, erfarenhet och referenser.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en provanställning på 6 månader. Lön enligt avtal.
Vid eventuell anställning kommer ett utdrag ur belastningsregistret att begäras.
Tillträde efter överenskommelse.
Låter detta som något för dig?
Skicka din ansökan innehållandes CV, personligt brev och referenser till [email protected]
Sista ansökningsdag
Löpande intervjuer kommer att ske, så vänta inte med din ansökan.
Vid frågor eller funderingar kontakta vår ordförande Malin Johansson 070-5703079 eller vice ordf. Petra Holm 070-3593886 Visa mindre

Gymnastikledare för barn 2-8 år VT22- Lindesberg

Djungelgympa - lekfull gymnastikträning för barn i åldern 2-8 år. Till vår verksamhet söker vi nu en inspirerande ledare som vill lära ut grunderna i gymnastik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att: - Arbeta som barngymnastiksledare. - Alternativt har du själv sysslat med gymnastik och har ledarerfarenhet från annan barnverksamhet. Att du har ett brinnande intresse för barnidrott ser vi som en självklarhet. Dina arbetsuppgifter Som leda... Visa mer
Djungelgympa - lekfull gymnastikträning för barn i åldern 2-8 år.

Till vår verksamhet söker vi nu en inspirerande ledare som vill lära ut grunderna i gymnastik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att:

- Arbeta som barngymnastiksledare.
- Alternativt har du själv sysslat med gymnastik och har ledarerfarenhet från annan barnverksamhet.


Att du har ett brinnande intresse för barnidrott ser vi som en självklarhet.

Dina arbetsuppgifter

Som ledare för Djungelgympa i Lindesberg består i huvudsak av att leda gymnastikpassen och på ett pedagogiskt sätt sprida glädje till barnen. Som ledare hos oss arbetar du utifrån vårt färdiga träningsupplägg. Upplägget som är framtaget av Sweden Sports Academys idrottspedagoger utgår ifrån gymnastikens grundformer:

- Hoppa
- Rulla/Kullerbytta
- Balansera
- Klättra


Som ledare har du ansvaret för ett eller flera områden och där du förväntas visa stort engagemang för att skapa rörelseglädje för dem deltagande barnen.

Det här får du som är ledare hos oss

Inför terminen får du gå någon av Sweden Sports Academys ledarutbildningar. Du får även löpande coachning och stöttning från din Ledarcoach samt från personalen på Sweden Sports Academys kontor.

Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper.

Anställningsvillkor

- Timanställning med start vecka 5, 2022
- Vi erbjuder 4 kurser per år. Under hösten är det totalt 14 veckor och på våren är det ytterligare 14 veckor.
- Passen är förlagda på vardagar mellan 17-19 eller dagtid på helgerna.


Mer info kommer vid en eventuell intervju.Vi söker just nu både en huvudledare och en medtränare.

Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupperna. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret.

Huvudledaren håller ensam i passen för 2-4 åringar som alla har föräldrar med sig på passen.

Som medtränare är du med och leder passen för 4-6 åringar. Detta gör du tillsammans med huvudledaren. Vi vill att ni delar lika på ledarrollen på dessa pass med den skillnad att huvudledaren är den som har hand om nycklar, material m.m. som sköts runtikring själva passet.

VARMT VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL SWEDEN SPORTS ACADEMYS LEDARTEAM!

Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail! Visa mindre

Rektor Förskola

Förskolan Kokillen är en ekonomisk förening som drivs som föräldrakooperativ. Vilket innebär att föräldrarna har stor delaktighet i verksamheten och ansvar för förskolan och dess personal. Den pedagogiska verksamheten styrs av rektor tillsammans med övriga pedagoger. Förskolan ligger i gamla byskolan i Fanthyttan och har idag cirka 20 barn inskrivna. Vi söker dig som är engagerad, legitimerad rektor som vill tillsammans med oss utveckla våran verksamhet. S... Visa mer
Förskolan Kokillen är en ekonomisk förening som drivs som föräldrakooperativ. Vilket innebär att föräldrarna har stor delaktighet i verksamheten och ansvar för förskolan och dess personal. Den pedagogiska verksamheten styrs av rektor tillsammans med övriga pedagoger. Förskolan ligger i gamla byskolan i Fanthyttan och har idag cirka 20 barn inskrivna.
Vi söker dig som är engagerad, legitimerad rektor som vill tillsammans med oss utveckla våran verksamhet. Som rektor hos oss vill vi att du är trygg i din roll som ledare och väl insatt i ditt uppdrag som rektor. Du är mål och lösningsorienterad, strukturerad och bidrar till ett öppet och socialt klimat. Du förväntas leda och stötta dina kollegor i exempelvis reflektioner i arbetslaget och vi värdesätter att du har viljan att lära sig av andra och dela med sig av din kunskap samt ta del av ny vetenskaplig litteratur.
Då vi är ett litet team av pedagoger är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, är positiv och flexibel.
Är du våran nya rektor? Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Service Specialist Technical Support

BillerudKorsnäs är världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder. Vi levererar förpackningslösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vår IT-avdelning arbetar för och supporterar hela BillerudKorsnäs och nu söker vi vår nästa medarbetare till IT i Frövi, som Service Specialist Technical Support. I den här rollen blir ditt uppdrag att hela tiden sträva efter en effektiv och f... Visa mer
BillerudKorsnäs är världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder. Vi levererar förpackningslösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vår IT-avdelning arbetar för och supporterar hela BillerudKorsnäs och nu söker vi vår nästa medarbetare till IT i Frövi, som Service Specialist Technical Support.
I den här rollen blir ditt uppdrag att hela tiden sträva efter en effektiv och felfri datormiljö hos våra slutanvändare. Alla slutanvändare ska, oavsett plats eller befattning, kunna förvänta sig en bra och stabil datormiljö på både sin egen arbetsplats samt på gemensamma funktioner som till exempel konferensrum, skrivare mm.
Vår avdelning för Technical support ansvarar för att ge service och information, hantera frågor och avhjälpa incidenter och service requests från verksamheten. Du preparerar datorer, installerar program och tillbehör åt slutanvändaren och har ett ansvar att hålla befintlig kunskapsdatabas uppdaterad samt förse användare med nya instruktioner och guider till både verksamheten och IT. Beredskap ingår i befattningen.
I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:
Besöka användarna på siten som behöver support där fjärrstyrning inte fungerar eller räcker till
Leverera ut hårdvara till användarna och våra gemensamma funktioner på respektive site samt hålla register på hårdvaran
Preparera datorer samt installera program och tillbehör
Dokumentera ärenden i kunskapsdatabas och i ärendehanteringssystemet för både slutanvändare och IT-resurser
Säkerställa att leveransen från den lokala Technical Support är hög inom alla ansvarsområden
Kontinuerligt arbeta för ständiga utvecklingar och förbättringar inom vårt område

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av teknisk support och vana från felsökning av datorer och servrar i nätverksmiljö.
Du har minst grundläggande kunskaper i ITIL.
Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta med klienter och servrar med Windows som operativsystem, samt god kunskap om Office365.
Har du dessutom erfarenhet av Active Directory och Exchange, samt lett och/eller deltagit i projekt och testplaner är detta starkt meriterande.
Du besitter goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, och är också van vid dokumentation och administrativ hantering av ärenden inom IT.
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för rollen och ser gärna att du som söker är en ansvarstagande person med hög servicekänsla och god initiativförmåga. Det är viktigt att du kan sätta dig in i användarens situation för att på ett professionellt och pedagogiskt sätt hjälpa till där det behövs, trevligt bemötande och hjälpsamhet är nyckelord i vår verksamhet.
Tidvis kan det vara ett högt arbetstempo med många olika typer av ärenden samtidigt och det är då viktigt att kunna ta snabba beslut och prioritera i sitt ansvarsområde. Du jobbar både självständigt och i team med eget ansvar för din leverans och behöver vara både drivande och flexibel i dina arbetsuppgifter för att trivas och lyckas bra i rollen. Problemlösare och god kommunikatör är beskrivningar du känner igen dig i.
BillerudKorsnäs arbetar för att vara en organisation fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Wedin, Manager IT Technical Support. Tfn 070-516 42 43, [email protected]
Ansökningsinformation
Välkommen med din ansökan senast 2022-01-16.
Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte för länge med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Tester förekommer i vår urvalsprocess, vilket gör processen mer träffsäker och mer rättvis för dig som söker arbete hos oss. Visa mindre

Rektor Fröviskolan 7-9

Ansök    Maj 31    Lindesbergs kommun    Rektor
Är du en entusiastisk och trygg ledare som är redo att axla ett förändringsarbete för att öka måluppfyllelsen? Vi söker en rektor till Fröviskolan 7-9 som tillsammans med ledningsteamet driver skolans utveckling framåt. Tillsammans med personal, elever och vårdnadshavare arbetar ni för att skapa en modern skola med goda resultat. Som rektor kommer du ha ett helhetsperspektiv och du är strategisk och systematisk i ditt arbete med att driva och utveckla skol... Visa mer
Är du en entusiastisk och trygg ledare som är redo att axla ett förändringsarbete för att öka måluppfyllelsen? Vi söker en rektor till Fröviskolan 7-9 som tillsammans med ledningsteamet driver skolans utveckling framåt. Tillsammans med personal, elever och vårdnadshavare arbetar ni för att skapa en modern skola med goda resultat. Som rektor kommer du ha ett helhetsperspektiv och du är strategisk och systematisk i ditt arbete med att driva och utveckla skolans kvalitet och resultat. Vi erbjuder dig ett utmanande, varierande och händelserikt arbete där du ständigt kommer att utvecklas som person och i din yrkesroll. Denna tjänst passar dig som sporras av utmaningar och vill driva ett förändringsarbete samt är trygg i rektorsrollen.

Fröviskolan har idag drygt 500 elever och ligger ca 3 mil från Örebro med mycket goda förbindelser. I närheten till skolan finns goda möjligheter att besöka naturen, friluftsanläggningar och en intilliggande sjö med badplats. Du kommer ha ett tätt samarbete med den andra rektorn på F-6 och det kommer även finnas en biträdande rektor för åk 7-9 som båda har god erfarenhet av arbete på skolan. Tillsammans utgör ni skolans ledningsteam.

På skolan finns hög grad av legitimerade pedagoger med hög kompetens. Det finns ett utvecklat arbetslagstänk och skolans kvalitetsarbete är en central del i skolans fortsatta utveckling. I detta ingår även utveckling av IKT. Kommunens elevhälsa är organiserad centralt men på skolan finns skolkurator, skolsköterska och specialpedagoger placerade samt tillgång till skolpsykolog.

Skolorna i Lindesbergs kommun ingår i ett projekt tillsammans med skolverket - Nyanländas lärande. I detta planeras en riktad satsning mot Fröviskolan för att stärka undervisningen för alla elever.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ansvara för verksamhet, personal och ekonomi samt ha ett särskilt fokus på resultat och utveckling samt elevhälsan. Uppdraget kommer mycket handla om att driva ett förändringsarbete mot förbättrade resultat och uppnå ett tydligt och strukturerat kvalitetsarbete. För att lyckas med detta är det viktigt att ni lyckas tillvarata kraften i personalens kompetens och driv samt skapar en Tillsammans-känsla.

Som rektor i Lindesbergs kommun förväntas du även ha en aktiv roll i kommunens rektorsgrupp där du tillsammans med andra skolledare samarbetar och driver utveckling utifrån gemensamma frågor. Rektorsgruppen i kommunen träffas regelbundet för att diskutera aktuella skolfrågor och ge varandra kollegialt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete på högstadiet. Du har tidigare erfarenhet som skolledare då uppdraget kräver att du är trygg i dig själv och din ledarroll. Du har även en god social kompetens, förmåga att kommunicera och får med dig medarbetarna genom att vara inlyssnande. Du är en god organisatör, kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt och skolans arbete. Du har ett starkt eget driv, gillar utmaningar och sporras av att vara med och påverka i ett förändringsarbete. Du tar egna initiativ och har lätt att fatta beslut.

Om du inte redan har gått den statliga rektorsutbildningen kommer du genomföra den inom något/några år.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Rektor till särskolan

Ansök    Okt 21    Lindesbergs kommun    Rektor
I Lindesbergs kommun består särskolan av grundsärskola, träningsskola och gymnasiesärskola. Utöver elever från Lindesbergs kommun tar särskolan emot elever från Ljusnarsbergs kommun. Utbildningen i särskolan syftar till att ge elever med intellektuell funktionsnedsättning en anpassad utbildning utifrån sina egna förutsättningar. Särskolan i Lindesberg har en lärmiljö med struktur, värme och utmaningar som ger eleverna goda förutsättningar att möta framtide... Visa mer
I Lindesbergs kommun består särskolan av grundsärskola, träningsskola och gymnasiesärskola. Utöver elever från Lindesbergs kommun tar särskolan emot elever från Ljusnarsbergs kommun. Utbildningen i särskolan syftar till att ge elever med intellektuell funktionsnedsättning en anpassad utbildning utifrån sina egna förutsättningar. Särskolan i Lindesberg har en lärmiljö med struktur, värme och utmaningar som ger eleverna goda förutsättningar att möta framtiden.

Vår vision är: Jag kan, jag vill, jag vågar - nyckeln till utveckling och lärande för livet!

Vi skapar en lärmiljö där eleverna känner trygghet och bemöts med respekt, glädje och meningsfullhet. Eleverna erbjuds en tydlig struktur och en anpassad arbetsmiljö samt möter personal som har positiva förväntningar och ger uppmuntran. Vi lägger stor vikt vid kommunikation och samspel i vår verksamhet. Vårt mål är elevens självständighet där varje elev ges förutsättningar för att hantera och finna lösningar på olika situationer, har inflytande över sitt lärande och uppmuntras till att ta initiativ och komma med egna förslag. Vi jobbar för att eleverna arbetar så självständigt som möjligt i så många situationer som möjligt för ett rikare och aktivt liv under skoltiden och efter skolans slut.

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget som rektor kommer du leda utvecklingen av särskolans verksamhet i Lindesbergs kommun. All verksamhet har från höstterminen flyttats till nybyggda Lindbackaskolan. Som rektor kommer du att ha ansvaret för arbete som rör verksamhet, organisation, pedagogik, planering och elever. Du kommer även ha personal- och ekonomiansvar.

Som rektor i Lindesbergs kommun förväntas du även ha en aktiv roll i kommunens rektorsgrupp där du tillsammans med andra skolledare samarbetar och driver utveckling utifrån gemensamma frågor. Rektorsgruppen i kommunen träffas regelbundet för att diskutera aktuella skolfrågor och ger varandra kollegialt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan. Det är fördelaktigt om du har den statliga rektorsutbildningen och erfarenhet av yrket. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen gällande elever. Du är en naturlig ledare och har en förmåga att inspirera och engagera andra. Du är en god organisatör och kommunikatör. Du kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt arbete. Vi lägger även stor vikt vid din sociala kompetens och att du är en god representant för skolan. Till sist tror vi att du är driven och engagerad samt vill bidra till skolans fortsatta utveckling. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Larminstallatörer 2 tjänster

Lindesbergs kommun, Socialförvaltningen, avdelningen för E-hälsa och Myndighetsenheten söker Larminstallatörer till organisationen. Vi har inlett en spännande och utmanande digital resa där fokus är att föra tekniken framåt i våra verksamheter genom att hitta smarta och effektiva arbetssätt för våra medarbetare, enskilda och anhöriga. Detta medför att vi nu behöver säkra kompetensen inom det digitala området och söker härmed två larminstallatörer till vår ... Visa mer
Lindesbergs kommun, Socialförvaltningen, avdelningen för E-hälsa och Myndighetsenheten söker Larminstallatörer till organisationen. Vi har inlett en spännande och utmanande digital resa där fokus är att föra tekniken framåt i våra verksamheter genom att hitta smarta och effektiva arbetssätt för våra medarbetare, enskilda och anhöriga. Detta medför att vi nu behöver säkra kompetensen inom det digitala området och söker härmed två larminstallatörer till vår organisation. Vill du vara med på en spännande resa och bidra till digital utveckling inom Socialförvaltningen? Välkommen med din ansökan till oss på Lindesbergs kommun!

Avdelningen för E-hälsa och Myndighetsenheten söker nu Larminstallatörer som ska
arbeta med hela kommunen som arbetsplats.

Arbetet med digitalisering och välfärdsteknik inom Socialförvaltningen fortsätter och efter ett antal års utbyggnad ser vi nu över organisationen för att skapa förutsättningar för att förvalta den teknik vi fått ut till våra medborgare i form av t.ex. nyckelfri hemtjänst och digitala trygghetslarm.

Vi står inför ett stort uppdrag med att uppgradera alla trygghetslarm till senaste modell och under denna period kommer dessa 2 tjänster att arbeta primärt med det uppdraget. Samtidigt fortsätter implementeringen av nyckelfri hemtjänst där arbetet består i att fortlöpande montera och demontera larm och lås.

Du kommer arbeta med trygghetstjänster såsom trygghetslarm, digitala lås och tillsynskameror med fokus på registrering, installation, service samt nermontering inom hemtjänst, särskilda boenden och inom Funktionsstöds verksamheter. Du kommer att vara behjälplig vid felsökning och ger support via telefon eller på plats. I rollen ingår att vara delaktig och utveckla nya tjänster inom området. Du arbetar även administrativt med dokumentation av förbrukning och ersättningsmaterial. I arbetet utför du administrativa arbetsuppgifter i olika IT-system, samt sköter lagerhållning och inköp av teknisk utrustning och materiell från vår avtalsleverantör.

ARBETSUPPGIFTER
- Boka möten och montera digitala larm, nyckelfria lås och medicinskåp
- Dokumentation, delta i upprättandet av rutiner, checklistor, skapa broschyrer och register
-Hålla utbildningar och skapa utbildningsmaterial
- Drift och förvaltning av digitala larm och nyckelfria lås och nyckelskåp
- Fortlöpande montera och demontera larm och lås till nya/avslutade
användare
- Felsöka och åtgärda fel på monterade digitala larm, lås, kameror och tillbehör
- Ge service och support till vård- och omsorgspersonal som nyttjar tekniken
- Göra riskanalyser och riskbedömningar och tillsammans med chef
planera åtgärder
- Hantera support och service i kontakt med leverantören
- Kunna samverka med andra som till exempel att ha en dialog med
fastighetsägare kring nyckelfria lås, samt andra interna och
externa kontakter.
- Beställa och ta emot trygghetslarm, digitala lås samt tillbehör
- Fordonsskötsel

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med slutförd gymnasieutbildning med IT-teknisk inriktning. Vi ser gärna att du har arbetat med databaser, systemförvaltning eller nätverk i tidigare arbete. Har du erfarenhet av installation och service av trygghetslarm, och digitala låssystem är det meriterande.

Du måste ha goda tekniska kunskaper, vara händig och duktig på att bemöta människor då delar av ditt arbete sker hemma hos den enskilde. Som person är du självgående, lugn, engagerad och ansvarstagande. Du har en stark organisatorisk förmåga vilket genomsyrar ditt arbete och det är av stor vikt att kunna arbeta självständigt.

Som person är du ansvarstagande och har lätt för att samarbeta med andra. Du är noggrann i ditt arbetssätt, serviceinriktad, samt har ett genuint intresse för teknik och digitalisering. God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Löa friskola söker rektor

Ansök    Dec 3    Löa Skola Ek.För.    Rektor
Löa friskola ligger vackert i bergslagsbygden mitt i kulturbyn Löa, 2,5 mil norr om Lindesberg. Skolan drivs av sitt engagemang för eleverna och tillsammans skapar vi en förskola och grundskola åk F-6 att trivas och utvecklas i. Vi arbetar för att alla elever och personal ska känna trygghet, motivation och arbetslust. Varje individ är viktig och alla ska få förutsättningar och utmaningar för att utvecklas. Vi söker nu en Rektor i skola, förskola och fritid... Visa mer
Löa friskola ligger vackert i bergslagsbygden mitt i kulturbyn Löa, 2,5 mil norr om Lindesberg.
Skolan drivs av sitt engagemang för eleverna och tillsammans skapar vi en förskola och grundskola åk F-6 att trivas och utvecklas i. Vi arbetar för att alla elever och personal ska känna trygghet, motivation och arbetslust. Varje individ är viktig och alla ska få förutsättningar och utmaningar för att utvecklas.
Vi söker nu en Rektor i skola, förskola och fritidshem på 50–100%.


Löa friskola
Huvudman för Löa friskola är Löa Skola Ekonomisk förening. Skolan har ca 100 elever, förskolan Trollebo har ca 50 barn och i fritidshemmet deltar ca 50 barn. Skolledningen består av en verksamhetschef och en rektor. Verksamhetschefen ansvarar för i första hand ekonomi- och personalfrågor samt elevregister. Rektor leder den pedagogiska verksamheten och har uppgifter och ansvar enligt skollag och skolförordningar.

Din profil
Löa skola söker nu en skolledare med högskoleutbildning inom pedagogik och lärande. Vi ser gärna att du har arbetat som rektor eller har haft andra ledningsuppdrag i förskola eller skola. Du bör ha erfarenhet av att leda förändringsarbete och ser möjligheterna i förändringar. Samarbetsförmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper.

Vi vill att du:
- Har en pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet, gärna kompletterad med erfarenhet/utbildning inom ledarskap och personalledning.
- Har kunskaper om aktuella styrdokument som skollag, skolförordning, läroplaner, kursplaner, behörighetsregler etc.
- Är en lyhörd, trygg och drivande ledare som törs utmana pedagoger och elever för att nå högre måluppfyllelse.
- Lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet och har viljan att hitta flexibla lösningar för att få verksamheten att fungera väl.
- Brinner för att öka delaktigheten för elever, personal och styrelse.

Rektorsutbildning, erfarenhet av rektorsuppdrag samt budgetarbete ses som meriterande.

Arbetsuppgifter:
I din roll som rektor på Löa skola arbetar du nära skolans verksamhetschef, ni leder tillsammans en flexibel organisation.
Du kommer ha ansvaret för friskolans förskola, förskoleklass, grundskola 1–6 samt fritidshem. Du ansvarar för den pedagogiska ledningen av verksamheten, vilket innebär personalansvar för pedagogerna samt ledning av skolans utvecklingsarbete. I uppdraget ingår att planera, utveckla, följa upp och analysera skolans pedagogiska verksamhet mot uppsatta mål.
Tillsammans med verksamhetschefen utvecklar du kontakter med elever, föräldrar, personal, styrelse, stat och kommun samt övriga interna och externa aktörer såsom andra friskolor, näringsliv, universitet och högskolor, lärarutbildning och forskning. I ledningsteamet arbetar ni även med rekrytering av medarbetare samt kvalitetssäkring av resultat, strukturer och processer.
Är du intresserad av att driva en kreativ skola tillsammans med engagerade medarbetare ska du snarast skicka din intresseanmälan till oss!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Ridlärare/Ridinstruktör

Linde Ridskola är en ideell förening med ca 200 medlemmar och ca 110 elever per vecka. Vi äger 11st lektionshästar/ponnyer. Vi har också ett nybyggt isolerat ridhus 20x60m. Ridskolan erbjuder ridlektioner i grupp från 3år och uppåt. Vi har en bred verksamhet med ridlektioner för barn, ungdomar och vuxna på alla nivåer, från ridlekis och nybörjare till specialgrupper i hoppning. Vi håller även privatträningar på både egen och ridskolehäst, kortare kurser, l... Visa mer
Linde Ridskola är en ideell förening med ca 200 medlemmar och ca 110 elever per vecka. Vi äger 11st lektionshästar/ponnyer. Vi har också ett nybyggt isolerat ridhus 20x60m.
Ridskolan erbjuder ridlektioner i grupp från 3år och uppåt. Vi har en bred verksamhet med ridlektioner för barn, ungdomar och vuxna på alla nivåer, från ridlekis och nybörjare till specialgrupper i hoppning. Vi håller även privatträningar på både egen och ridskolehäst, kortare kurser, lovaktiviteter, ridläger och fodervärdsavtal på vissa ridskolehästar.
Vi söker dig som brinner för att arbeta med människor, hästar och ridsport. Dina arbetsuppgifter blir varierade och innebär att planera och leda ridlektioner på olika nivåer, ansvar för utbildning av ridskolehästarna, samt en del administrativa uppgifter.
Du som söker bör vara en positiv person med mycket god pedagogisk och social förmåga och tycka om att ta ansvar och att samarbeta med andra.
För den intresserade kan en timanställning med framför allt lektioner erbjudas istället. Omfattning ca 10-15 h/vecka Visa mindre

Rektor Fröviskolan 7-9

Ansök    Maj 4    Lindesbergs kommun    Rektor
Är du en entusiastisk och trygg ledare som är redo att axla ett förändringsarbete för att öka måluppfyllelsen? Vi söker en rektor till Fröviskolan 7-9 som tillsammans med ledningsteamet driver skolans utveckling framåt. Tillsammans med personal, elever och vårdnadshavare arbetar ni för att skapa en modern skola med goda resultat. Som rektor kommer du ha ett helhetsperspektiv och du är strategisk och systematisk i ditt arbete med att driva och utveckla skol... Visa mer
Är du en entusiastisk och trygg ledare som är redo att axla ett förändringsarbete för att öka måluppfyllelsen? Vi söker en rektor till Fröviskolan 7-9 som tillsammans med ledningsteamet driver skolans utveckling framåt. Tillsammans med personal, elever och vårdnadshavare arbetar ni för att skapa en modern skola med goda resultat. Som rektor kommer du ha ett helhetsperspektiv och du är strategisk och systematisk i ditt arbete med att driva och utveckla skolans kvalitet och resultat. Vi erbjuder dig ett utmanande, varierande och händelserikt arbete där du ständigt kommer att utvecklas som person och i din yrkesroll. Denna tjänst passar dig som sporras av utmaningar och vill driva ett förändringsarbete samt är trygg i rektorsrollen.

Fröviskolan har idag drygt 500 elever och ligger ca 3 mil från Örebro med mycket goda förbindelser. I närheten till skolan finns goda möjligheter att besöka naturen, friluftsanläggningar och en intilliggande sjö med badplats. Du kommer ha ett tätt samarbete med den andra rektorn på F-6 och det kommer även finnas en biträdande rektor för åk 7-9 som båda har god erfarenhet av arbete på skolan. Tillsammans utgör ni skolans ledningsteam.

På skolan finns hög grad av legitimerade pedagoger med hög kompetens. Det finns ett utvecklat arbetslagstänk och skolans kvalitetsarbete är en central del i skolans fortsatta utveckling. I detta ingår även utveckling av IKT. Kommunens elevhälsa är organiserad centralt men på skolan finns skolkurator, skolsköterska och specialpedagoger placerade samt tillgång till skolpsykolog.

Skolorna i Lindesbergs kommun ingår i ett projekt tillsammans med skolverket - Nyanländas lärande. I detta planeras en riktad satsning mot Fröviskolan för att stärka undervisningen för alla elever.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ansvara för verksamhet, personal och ekonomi samt ha ett särskilt fokus på resultat och utveckling samt elevhälsan. Uppdraget kommer mycket handla om att driva ett förändringsarbete mot förbättrade resultat och uppnå ett tydligt och strukturerat kvalitetsarbete. För att lyckas med detta är det viktigt att ni lyckas tillvarata kraften i personalens kompetens och driv samt skapar en Tillsammans-känsla.

Som rektor i Lindesbergs kommun förväntas du även ha en aktiv roll i kommunens rektorsgrupp där du tillsammans med andra skolledare samarbetar och driver utveckling utifrån gemensamma frågor. Rektorsgruppen i kommunen träffas regelbundet för att diskutera aktuella skolfrågor och ge varandra kollegialt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete på högstadiet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning då uppdraget kräver att du är trygg i dig själv och din ledarroll. Du har även en god social kompetens, förmåga att kommunicera och får med dig medarbetarna genom att vara inlyssnande. Du är en god organisatör, kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt och skolans arbete. Du har ett starkt eget driv, gillar utmaningar och sporras av att vara med och påverka i ett förändringsarbete. Du tar egna initiativ och har lätt att fatta beslut.

Om du inte redan har gått den statliga rektorsutbildningen kommer du genomföra den inom något/några år.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Rektor till särskolan

Ansök    Okt 5    Lindesbergs kommun    Rektor
I Lindesbergs kommun består särskolan av grundsärskola, träningsskola och gymnasiesärskola. Utöver elever från Lindesbergs kommun tar särskolan emot elever från Ljusnarsbergs kommun. Utbildningen i särskolan syftar till att ge elever med intellektuell funktionsnedsättning en anpassad utbildning utifrån sina egna förutsättningar. Särskolan i Lindesberg har en lärmiljö med struktur, värme och utmaningar som ger eleverna goda förutsättningar att möta framtide... Visa mer
I Lindesbergs kommun består särskolan av grundsärskola, träningsskola och gymnasiesärskola. Utöver elever från Lindesbergs kommun tar särskolan emot elever från Ljusnarsbergs kommun. Utbildningen i särskolan syftar till att ge elever med intellektuell funktionsnedsättning en anpassad utbildning utifrån sina egna förutsättningar. Särskolan i Lindesberg har en lärmiljö med struktur, värme och utmaningar som ger eleverna goda förutsättningar att möta framtiden.

Vår vision är: Jag kan, jag vill, jag vågar - nyckeln till utveckling och lärande för livet!

Vi skapar en lärmiljö där eleverna känner trygghet och bemöts med respekt, glädje och meningsfullhet. Eleverna erbjuds en tydlig struktur och en anpassad arbetsmiljö samt möter personal som har positiva förväntningar och ger uppmuntran. Vi lägger stor vikt vid kommunikation och samspel i vår verksamhet. Vårt mål är elevens självständighet där varje elev ges förutsättningar för att hantera och finna lösningar på olika situationer, har inflytande över sitt lärande och uppmuntras till att ta initiativ och komma med egna förslag. Vi jobbar för att eleverna arbetar så självständigt som möjligt i så många situationer som möjligt för ett rikare och aktivt liv under skoltiden och efter skolans slut.

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget som rektor kommer du leda utvecklingen av särskolans verksamhet i Lindesbergs kommun. Redan under våren kommer all verksamhet flyttas till nybyggda Lindbackaskolan. Som rektor kommer du att ha ansvaret för arbete som rör verksamhet, organisation, pedagogik, planering och elever. Du kommer även ha personal- och ekonomiansvar. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga rektorer i kommunen.

Målet är att verksamhetens måluppfyllelse ska öka. För att lyckas med detta är det viktigt att ni lyckas skapa en Tillsammans-känsla.

Samtliga grundskolans skolledare i kommunen träffas regelbundet för information och diskussion. Till din hjälp finns ekonomiskt och administrativt stöd. Du har även tillgång till stödfunktioner inom personal- och kvalitetsfrågor.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan. Det är fördelaktigt om du har den statliga rektorsutbildningen och erfarenhet av yrket. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen gällande elever. Du är en naturlig ledare och har en förmåga att inspirera och engagera andra. Du är en god organisatör och kommunikatör. Du kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt arbete. Vi lägger även stor vikt vid din sociala kompetens och att du är en god representant för skolan. Vi värdesätter även din förmåga att samarbeta i ett ledningsteam. Till sist tror vi att du är driven och engagerad samt vill bidra till skolans fortsatta utveckling. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Ridlärare/Ridinstruktör

Linde Ridskola söker ridlärare på 50% ( med möjlighet till mer procent ). Linde Ridskola har ca 200st medlemmar och ca 120 uppsittningar i veckan. Föreningen är i en utvecklingsfas med personal och en styrelse som jobbar för framtiden. Vi har ett uppvärmt ridhus som invigdes 2019. Vi söker nu en engagerad person med fokus på undervisning Som person är du öppen och driven och vill lägga din energi på att vara med i denna utveckling. Naturligtvis gillar du ... Visa mer
Linde Ridskola söker ridlärare på 50% ( med möjlighet till mer procent ).
Linde Ridskola har ca 200st medlemmar och ca 120 uppsittningar i veckan. Föreningen är i en utvecklingsfas med personal och en styrelse som jobbar för framtiden. Vi har ett uppvärmt ridhus som invigdes 2019.
Vi söker nu en engagerad person med fokus på undervisning
Som person är du öppen och driven och vill lägga din energi på att vara med i denna utveckling. Naturligtvis gillar du att ha barn och ungdomar omkring dig och har en stor pedagogisk förmåga att utveckla våra elever efter deras förutsättningar.


Arbetsuppgifter
Du ska i samråd med vår verksamhetsledare planera och genomföra dina lektioner och andra
aktiviteter. Fortbildning av lektionshästarna ingår. Eventuell helgtjänstgöring och stalltjänst kan förekomma.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lägst Svensk Ridlärare I (SRL 1) eller annan likvärdig utbildning. Tidigare
erfarenhet inom yrket är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, erfarenhet och
referenser.


Övrigt
Tjänsten är ett vikariat tom 2020-07-11 med ev möjlighet till förlängning el fast tjänst. Lön enligt avtal.
Vid eventuell anställning kommer ett utdrag ur belastningsregistret att begäras.
Tillträde efter överenskommelse.


Rekrytering sker löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Ansökan med CV samt personligt brev skickas till [email protected]
Sista ansökningsdag 8/11.


Vid frågor eller funderingar kontakta vår ordförande Petra Holm 070-3593886 eller vår verksamhetsledare Anne-Maaria Peltonen 070-7279397 Visa mindre

Rektor till Hagabackens och Vedevågs skola

Ansök    Jun 9    Lindesbergs kommun    Rektor
Vedevågs skola är en F-5 skola med cirka 85 elever. På Vedevågs skola finns en fritidsavdelning med barn i åldern 6-12 år. På skolan finns också en fritidsgård som är öppen en kväll i veckan. På Vedevågs skola vill vi skapa en nyfikenhet och lust till att lära. Vi strävar efter ett förhållningssätt som lyfter fram elevens kompetenser, intressen, behov och åsikter. Vi har höga förväntningar på alla elever och ser oss själva som viktiga förebilder i det livs... Visa mer
Vedevågs skola är en F-5 skola med cirka 85 elever. På Vedevågs skola finns en fritidsavdelning med barn i åldern 6-12 år. På skolan finns också en fritidsgård som är öppen en kväll i veckan. På Vedevågs skola vill vi skapa en nyfikenhet och lust till att lära. Vi strävar efter ett förhållningssätt som lyfter fram elevens kompetenser, intressen, behov och åsikter. Vi har höga förväntningar på alla elever och ser oss själva som viktiga förebilder i det livslånga lärandet.

Hagabackens skola kan beskrivas som den stora men ändå lilla skolan. Det finns cirka 130 elever på skolan från förskoleklass upp till årskurs 3. Vi har även ett fritidshem med runt 100 elever inskrivna i åldrarna 6-12år.. Hagabackens skola präglas av lärande, omtanke och ansvar. Hos oss är alla elever allas barn, oavsett sin roll. Vi har ett gemensamt ansvar för att skolan är en plats där elever och personal känner sig trygga och trivs. Vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för lärande. De utmaningar vi möter i verksamheterna löser vi tillsammans med elevens bästa i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Som rektor ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi samt har ett särskilt fokus på skolans utveckling, resultat och kvalitetsarbete samt elevhälsan. Att vara rektor på dessa två enheter kräver god ordning och struktur bland annat eftersom det är två olika enheter. Du måste ha en stark kommunikativ förmåga och kunna samarbeta med många olika kollegor, då eleverna kommer från två förskolor och går vidare till två grundskolor och du kommer att samarbeta med två olika elevhälsoteam.

Som rektor i Lindesbergs kommun förväntas du även ha en aktiv roll i kommunens rektorsgrupp där du tillsammans med andra skolledare samarbetar och driver utveckling utifrån gemensamma frågor. Rektors- gruppen i kommunen träffas regelbundet för att diskutera aktuella skolfrågor och ge varandra kollegialt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan. Du är en naturlig ledare och har en förmåga att inspirera och engagera andra. Du är en god organisatör och kommunikatör. Du kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt arbete. Vi lägger även stor vikt vid din sociala kompetens och att du är en god representant för skolan. Vi värdesätter även din förmåga att samarbeta i ett ledningsteam. Till sist tror vi att du är driven och engagerad samt vill bidra till skolornas fortsatta utveckling.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Rektor Ekbackens skola F-6

Ekbackens skola är en F-6 skola med drygt 200 elever, belägen i Fellingsbro, ca 3 mil utanför Örebro. På skolan jobbar ca 30 personer fördelade på 3 arbetslag. Skolan har också tillgång till specialpedagog, skolsköterska, skolkurator och skolpsykolog. På Ekbackens skola arbetar personal, elever och föräldrar för att förverkliga skolans vision. Våran vision är: Tillsammans för trygghet, arbetsfokus och maximal kunskapsutveckling! Skolan är i god ordning o... Visa mer
Ekbackens skola är en F-6 skola med drygt 200 elever, belägen i Fellingsbro, ca 3 mil utanför Örebro. På skolan jobbar ca 30 personer fördelade på 3 arbetslag. Skolan har också tillgång till specialpedagog, skolsköterska, skolkurator och skolpsykolog. På Ekbackens skola arbetar personal, elever och föräldrar för att förverkliga skolans vision. Våran vision är: Tillsammans för trygghet, arbetsfokus och maximal kunskapsutveckling!

Skolan är i god ordning och det finns ett välfungerande kvalitetsarbete att ta vid och vidareutveckla. Det finns en god struktur och kunskap kring arbetet med nyanlända elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som rektor ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi samt har ett särskilt fokus på skolans utveckling och resultat samt elevhälsan. På Ekbackens skola kommer du till en ambitiös personalgrupp som gör det lilla extra för att eleverna på skolan ska lyckas. Skolan har en väl uppbyggd struktur och ett väl fungerande systematiskt kvalitetsarbete. Arbetet har lett till en hög måluppfyllelse på skolan som skapar möjligheter för eleverna att lyckas i sina fortsatta studier. Ditt ansvar kommer handla om att både bibehålla och utveckla detta arbete.

Som rektor i Lindesbergs kommun förväntas du även ha en aktiv roll i kommunens rektorsgrupp där du tillsammans med andra skolledare samarbetar och driver utveckling utifrån gemensamma frågor. Rektors- gruppen i kommunen träffas regelbundet för att diskutera aktuella skolfrågor och ge varandra kollegialt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning då uppdraget kräver att du är trygg i din ledarroll. Du är en god organisatör, kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du är systematisk och strategisk i ditt arbete. Du har även en god förmåga att kommunicera, får med dig medarbetarna och kan skapa samhörighet/gemenskap . Du har ett eget driv, tar egna initiativ och har lätt att fatta beslut.

Om du inte redan har gått den statliga rektorsutbildningen kommer du genomföra den inom något/några år.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Instruktör Judogymnasiets RIG-utbildning

Om arbetsplatsen Lindeskolan erbjuder ett varierat och brett utbud av både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Totalt har vi ca 900 elever som är fördelade på 12 nationella program och olika IM-program. Vårt idrottscollege tillhandahåller goda förutsättningar för både elitsatsningar på idrottssidan och möjligheter till effektiva studier på samtliga nationella program. Lindeskolan har skickliga och engagerade lärare, studiemotiverade elever... Visa mer
Om arbetsplatsen
Lindeskolan erbjuder ett varierat och brett utbud av både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Totalt har vi ca 900 elever som är fördelade på 12 nationella program och olika IM-program. Vårt idrottscollege tillhandahåller goda förutsättningar för både elitsatsningar på idrottssidan och möjligheter till effektiva studier på samtliga nationella program.

Lindeskolan har skickliga och engagerade lärare, studiemotiverade elever och vi siktar högt. Det pågår en rad offensiva satsningar både avseende lokaler, tekniska plattformar och utveckling av det pedagogiska arbetet på skolan. Vid Skolinspektionens senaste tillsyn som genomfördes oktober 2016 erhöll Lindeskolan inte en enda anmärkning på någon av de punkter som ingick i granskningen.

Lite fakta
Lindeskolan innefattar 12 nationella program, 114 lärare varav 96% är legitimerade, 10 förstelärare och en lektor, 87 procent av eleverna på de studieförberedande programmen når gymnasieexamen på 3 år, 9 idrottsprofiler, 167 elever på idrottscollege, 87 platser på elevhem, 22a plats av 290 kommuner i Sveriges bästa skola m.m.

För ytterligare information se skolans hemsida: https://www.lindeskolan.se

ARBETSUPPGIFTER
Som instruktör på RIG Judo förväntas du genomföra hög kvalitativ undervisning inom idrotten Judo samt följa Skolverkets och Riksidrottsförbundets krav på utbildning.
Eleverna läser kurser inom ämnet Specialidrott.
Du ingår i ett mindre arbetslag med övriga judoinstruktörer och därtill ett större arbetslag med instruktörer för övriga idrotter. Samarbete över gränserna är vanligt förekommande. Arbetstiderna är förlagda dagtid, kvällstid samt helger. Tävlingar och läger genomförs såväl nationellt som internationellt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som uppfyller följande kriterier/kvalifikationer:
• Goda judokunskaper samt erfarenhet på seniorlandslagsnivå
• Goda kunskaper och erfarenhet av läroplanen för Gy-11
• Erfarenhet av ledarskap
• Behärska svenska i både tal och skrift, samt engelska. Ytterligare språk är meriterande.

Viktiga egenskaper:
• Hög social kompetens och samarbetsförmåga
• Lyhörd
• Flexibel

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Rektor

Ansök    Dec 20    Lindesbergs kommun, Gymnasiet    Rektor
Lindeskolan erbjuder ett varierat och brett utbud av både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Totalt har vi ca 900 elever som är fördelade på 12 nationella program och olika IM-program. Vårt idrottscollege tillhandahåller goda förutsättningar för både elitsatsningar på idrottssidan och möjligheter till effektiva studier på samtliga nationella program. Lindeskolan har skickliga och engagerade lärare, studiemotiverade elever och vi siktar hö... Visa mer
Lindeskolan erbjuder ett varierat och brett utbud av både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Totalt har vi ca 900 elever som är fördelade på 12 nationella program och olika IM-program. Vårt idrottscollege tillhandahåller goda förutsättningar för både elitsatsningar på idrottssidan och möjligheter till effektiva studier på samtliga nationella program.

Lindeskolan har skickliga och engagerade lärare, studiemotiverade elever och vi siktar högt. Det pågår en rad offensiva satsningar både avseende lokaler, tekniska plattformar och utveckling av det pedagogiska arbetet på skolan. Vid Skolinspektionens senaste tillsyn som genomfördes oktober 2016 erhöll Lindeskolan inte en enda anmärkning på någon av de punkter som ingick i granskningen.

Lite fakta
Lindeskolan innefattar 12 nationella program, 114 lärare varav 96% är legitimerade, 10 förstelärare och en lektor, 87 procent av eleverna på de studieförberedande programmen når gymnasieexamen på 3 år, 9 idrottsprofiler, 167 elever på idrottscollege, 87 platser på elevhem, 22a plats av 290 kommuner i Sveriges bästa skola m.m.

För ytterligare information se skolans hemsida: https://www.lindeskolan.se

ARBETSUPPGIFTER
Din roll som rektor är att leda det pedagogiska utvecklingsarbetet med ett tydligt fokus mot uppsatta mål. Du har det övergripande ansvaret för ekonomi, kvalitet och resultat inom ditt ansvarsområde. På uppdrag av gymnasiechef kan du också få ansvaret för ett eller flera övergripande uppdrag. Du är direkt underställd gymnasiechefen och ingår i Lindeskolans ledningsgrupp tillsammans med fyra andra rektorer. Fördelningen av programansvar sker i dialog med gymnasiechef och ledningsgrupp. Ansvaret fördelas och anpassas beroende på personliga meriter och kompetens samt ledningsguppens samlade kompetens.

KVALIFIKATIONER
Du har en grundläggande pedagogisk utbildning och är väl uppdaterad på aktuell skolforskning och skolutveckling. Det är meriterande om du har en genomförd rektorsutbildning i bagaget samt om du har några års erfarenhet som rektor. Annan ledarskapsutbildning är också intressant och meriterande.

Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och har förmåga att skapa goda relationer med elever, personal och föräldrar och att samverka med externa aktörer för elevernas bästa. Du organiserar arbetet på ett sådant sätt att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling. Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att delegera. Du har empatisk förmåga och ser prestigelöshet som en framgångsfaktor. Du har ett synsätt och en inställning som bygger på delaktighet och tilltro till medarbetarnas kunskap, kompetens och förmåga.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

IT Support Specialist

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Söker du ett stimulerande och utvecklande arbete i ett innovativt företag med stort hållbarhetsfokus? Här finns möjligheten att tillsammans med oss växa i en spännande roll i ett av regionens största företag.

Vi söker nu en IT Support Specialist till vår IT-organisation med placering i Frövi, utanför Örebro. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en internationell miljö där du kommer att arbeta i BillerudKorsnäs koncerngemensamma IT organisation som består av ca 100 personer och ansvarar för att aktivt leverera och möjliggöra IT- tjänster, system och processer för att vinna, serva, och behålla affärspartners och kunder. Innovation, mångfald och engagemang är viktiga ledord för oss. Är du en driven tekniker? Då kan vi vara något för dig!

Om tjänsten 
Som IT Support Specialist kommer du främst arbeta med supportärenden i vår 2:nd line- och onsite funktion, både med vår standardiserade miljö men också mot våra bruksspecifika lösningar. Du kommer att arbeta med grundlig felsökning på dina ärenden och sedan skapa lösningsförslag till dina kollegor.

Det är du själv som sätter begräsningen hur mycket du vill lära dig. Arbetet innebär ett nära samarbete med dina kollegor både inom och utanför IT.  Vi ser det som en självklarhet att vi vid behov hjälper till i andra funktioner inom IT.

Beredskap ingår i tjänsten och resor kan förekomma.

Kvalifikationer

- 3 års IT-utbildning på gymnasienivå eller motsvarande kunskaper - Minst 2 års erfarenhet från supportarbete på telefon och remote - Erfarenhet från att ha arbetat i Microsoft-baserad miljö - Kunskap om den digitala arbetsplatsen (O365, OneDrive, Mobilitet, SharePoint) genom arbetslivserfarenhet eller genom utbildning - Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift - vi supporterar användare över hela världen och all vår dokumentation är på engelska - B-körkort   Det är meriterande om du har erfarenhet inom något av nedanstående;

- Mobila plattformar - ITIL - Produktions- och processkunskap   Personliga egenskaper
Som person är du driven, ansvarstagande och har förmågan att ta initiativ. Du brinner för support, är kommunikativ och har god samarbets- och organisationsförmåga. Du bör vara flexibel, stresstålig, kunna arbeta både självständigt och i grupp samt göra rätt prioriteringar utifrån rådande omständigheter.

För att trivas hos oss behöver du tycka om utveckling och förändring då vi har en förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt.  

Kontakt
För frågor gällande tjänsten kontakta Johan Wedin (IT Manager Technical Support) på [email protected] eller 0705164243.
För frågor rörande rekryteringsprocessen, kontakta Stefan Johansson (HR Business Partner) [email protected] eller  +46701677152

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari! Vi kommer att hantera ansökningar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Rektor Ekbackens skola F-6

Ekbackens skola är en F-6 skola med drygt 200 elever, belägen i Fellingsbro, ca 3 mil utanför Örebro. På skolan jobbar ca 30 personer fördelade på 3 arbetslag. Skolan har också tillgång till specialpedagog, skolsköterska, skolkurator och skolpsykolog. På Ekbackens skola arbetar personal, elever och föräldrar för att förverkliga skolans vision. Våran vision är: Tillsammans för trygghet, arbetsfokus och maximal kunskapsutveckling! Skolan är i god ordning o... Visa mer
Ekbackens skola är en F-6 skola med drygt 200 elever, belägen i Fellingsbro, ca 3 mil utanför Örebro. På skolan jobbar ca 30 personer fördelade på 3 arbetslag. Skolan har också tillgång till specialpedagog, skolsköterska, skolkurator och skolpsykolog. På Ekbackens skola arbetar personal, elever och föräldrar för att förverkliga skolans vision. Våran vision är: Tillsammans för trygghet, arbetsfokus och maximal kunskapsutveckling!

Skolan är i god ordning och det finns ett välfungerande kvalitetsarbete att ta vid och vidareutveckla. Det finns en god struktur och kunskap kring arbetet med nyanlända elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som rektor ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi samt har ett särskilt fokus på skolans utveckling och resultat samt elevhälsan. På Ekbackens skola kommer du till en ambitiös personalgrupp som gör det lilla extra för att eleverna på skolan ska lyckas. Skolan har en väl uppbyggd struktur och ett väl fungerande systematiskt kvalitetsarbete. Arbetet har lett till en hög måluppfyllelse på skolan som skapar möjligheter för eleverna att lyckas i sina fortsatta studier. Ditt ansvar kommer handla om att både bibehålla och utveckla detta arbete.

Som rektor i Lindesbergs kommun förväntas du även ha en aktiv roll i kommunens rektorsgrupp där du tillsammans med andra skolledare samarbetar och driver utveckling utifrån gemensamma frågor. Rektors- gruppen i kommunen träffas regelbundet för att diskutera aktuella skolfrågor och ge varandra kollegialt stöd.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk utbildning i botten och erfarenhet från arbete i skolan. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning då uppdraget kräver att du är trygg i din ledarroll. Du är en god organisatör, kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du är systematisk och strategisk i ditt arbete. Du har även en god förmåga att kommunicera, får med dig medarbetarna och kan skapa samhörighet/gemenskap . Du har ett eget driv, tar egna initiativ och har lätt att fatta beslut.

Om du inte redan har gått den statliga rektorsutbildningen kommer du genomföra den inom något/några år.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre

Rektor

Ansök    Nov 15    Lindesbergs kommun, Gymnasiet    Rektor
Lindeskolan erbjuder ett varierat och brett utbud av både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Totalt har vi ca 900 elever som är fördelade på 12 nationella program och olika IM-program. Vårt idrottscollege tillhandahåller goda förutsättningar för både elitsatsningar på idrottssidan och möjligheter till effektiva studier på samtliga nationella program. Lindeskolan har skickliga och engagerade lärare, studiemotiverade elever och vi siktar hö... Visa mer
Lindeskolan erbjuder ett varierat och brett utbud av både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Totalt har vi ca 900 elever som är fördelade på 12 nationella program och olika IM-program. Vårt idrottscollege tillhandahåller goda förutsättningar för både elitsatsningar på idrottssidan och möjligheter till effektiva studier på samtliga nationella program.

Lindeskolan har skickliga och engagerade lärare, studiemotiverade elever och vi siktar högt. Det pågår en rad offensiva satsningar både avseende lokaler, tekniska plattformar och utveckling av det pedagogiska arbetet på skolan. Vid Skolinspektionens senaste tillsyn som genomfördes oktober 2016 erhöll Lindeskolan inte en enda anmärkning på någon av de punkter som ingick i granskningen.

Lite fakta
Lindeskolan innefattar 12 nationella program, 114 lärare varav 96% är legitimerade, 10 förstelärare och en lektor, 87 procent av eleverna på de studieförberedande programmen når gymnasieexamen på 3 år, 9 idrottsprofiler, 167 elever på idrottscollege, 87 platser på elevhem, 22a plats av 290 kommuner i Sveriges bästa skola m.m.

För ytterligare information se skolans hemsida: https://www.lindeskolan.se

ARBETSUPPGIFTER
Din roll som rektor är att leda det pedagogiska utvecklingsarbetet med ett tydligt fokus mot uppsatta mål. Du har det övergripande ansvaret för ekonomi, kvalitet och resultat inom ditt ansvarsområde. På uppdrag av gymnasiechef kan du också få ansvaret för ett eller flera övergripande uppdrag. Du är direkt underställd gymnasiechefen och ingår i Lindeskolans ledningsgrupp tillsammans med fyra andra rektorer. Fördelningen av programansvar sker i dialog med gymnasiechef och ledningsgrupp. Ansvaret fördelas och anpassas beroende på personliga meriter och kompetens samt ledningsguppens samlade kompetens.

KVALIFIKATIONER
Du har en grundläggande pedagogisk utbildning och är väl uppdaterad på aktuell skolforskning och skolutveckling. Det är meriterande om du har en genomförd rektorsutbildning i bagaget samt om du har några års erfarenhet som rektor. Annan ledarskapsutbildning är också intressant och meriterande.

Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och har förmåga att skapa goda relationer med elever, personal och föräldrar och att samverka med externa aktörer för elevernas bästa. Du organiserar arbetet på ett sådant sätt att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling. Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att delegera. Du har empatisk förmåga och ser prestigelöshet som en framgångsfaktor. Du har ett synsätt och en inställning som bygger på delaktighet och tilltro till medarbetarnas kunskap, kompetens och förmåga.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss! Visa mindre